vrijdag 29 maart 2024
Rob van Boekel speelt de bal diep - Foto: Thieu Vlemmix

UNA wint Brabantse kraker

Zeelst – De zondagmiddag stond in Zeelst in het teken van de topper in de 3e divisie: UNA, de nummer 3 van de ranglijst, had slechts 1 punt minder dan de gasten uit Oss, O.S.S.’20, dat op een tweede plaats stond. Zowel UNA als O.S.S.’20 hebben aangegeven voor de titel te gaan, dus er stond wat op het spel! De prachtige pot voetbal leverde uiteindelijk de 5e thuiszege op rij op voor de Zeelstenaren, waardoor UNA is opgeschoven naar de 2e plek van de ranglijst.

De Ossenaren hadden deze week al een wedstrijd in hun benen zitten. Ze speelden midweeks voor de KNVB Beker tegen FC Twente. Een wedstrijd die met slechts 2-0 werd verloren. Bij de Zeelstenaren heeft men al een paar weken te kampen met een grote blessuregolf, die het team van Harrie Gommans met vlag en wimpel overwon.

UNA begon energiek aan de wedstrijd en na een paar speldenprikjes kon Brian Boogers in de 19e minuut simpel de 1-0 intikken achter doelman Rick van der Leest. Het voorbereidend werk werd gedaan door Louisben Jagt die met een snelle rush op links de achterlijn haalde en van daaruit een perfecte voorzet gaf op Boogers. Lang konden de geelzwarten niet genieten van de voorsprong, want drie minuten later ontstond er enige chaos in de UNA defensie, waarin Jos Peltzer vrijstaand de 1-1 kon aantekenen. Brian Boogers verliet daarna geblesseerd het veld en werd vervangen door Max van den Akker. Na een half uur pakte UNA opnieuw de voorsprong toen Rob van Boekel een vrije trap hard over de muur in het net schoot.

Na de pauze liet O.S.S.’20 zien dat ze zich niet neer wilden leggen bij de achterstand. De gasten probeerden het regelmatig met lange ballen, maar steeds was het de uitblinkende 19-jarige UNA-doelman die onheil voorkwam. Na het plotselinge vertrek van Yannick Derix kreeg Kai Huybers de kans om zich te bewijzen in de UNA-goal. Hij pakte die kans met glans op en werd dan ook uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Tien minuten voor tijd kwam UNA met tien man te staan toen Louisben Jagt met twee maal geel het veld moest verlaten. Maar ondanks de man-minder situatie en het aanvallende O.S.S.’20 hielden de geelzwarten stand. De jonge Azziz Dahir (hou hem in de gaten) kwam in de ploeg voor Samuel Franssen. Exact één minuut op het veld leverde deze supersnelle Azziz een perfecte voorzet af op Max van den Akker, die doelman van der Leest voor de derde keer het nakijken gaf met een poeier in de bovenhoek: 3-1.

19. Boogers 1-0, 22. Peltzer 1-1, 32. R. van Boekel 2-1; 86. van den Akker 3-1

UNA: Huybers; Horsten, van Gerven, Scheepers, Jagt; Boulghalgh, Boogers (25. van den Akker), Franssen (85. Dahir); R. van Boekel (81. Sijbers), Koç, Senders
O.S.S.’20: van der Leest; Spierings, Eltink, Engelen, Zonnenberg, Pijnenburg, de Bruijn (20. van de Rande), Adriaans (81. van Ginkel), Peltzer, Calor (de Groot), Waterink