zaterdag 27 april 2024
Stef Fasen wordt op zijn hielen gezeten door 2 RKVVO-ers - Foto: Chantal Straatman

Rood Wit geeft niet thuis in derby

Veldhoven Dorp – Voor beide teams stond er in de Veldhovense derby, na een slechte seizoenstart, veel op het spel. Rood Wit stond 1-na-laatst met 1 punt uit 4 wedstrijden, RKVVO was hekkensluiter met 0 uit 5. Aan een gelijkspel hadden beide teams dan ook weinig. Winst zou aansluiting brengen met de middenmoot, verlies betekende verder wegzakken in het moeras van de 2e klasse. In een zeer matige wedstrijd maakte RKVVO het meeste aanspraak op de overwinning. Rood Wit gaf zeker in de tweede helft niet thuis, waardoor de gasten uit Oerle hun eerste overwinning van het seizoen behaalden.

RKVVO begon goed aan de derby en kreeg na 11 minuten de eerste kans. Een voorzet van Bram van Sambeek werd echter door Bart Sanders van dichtbij verkeerd geraakt. Na twintig minuten trok Rood Wit het spel naar zich toe en zette meer druk naar voren. Eerst scoorde Jan van Hout nadat RKVVO keeper Wouter Verhoeven een voorzet met zijn vuisten weg bokste, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Rood Wit bleef in deze fase van de wedstrijd het betere van het spel hebben en het was Finn van Gulik die dat ook bekroonde. Vanaf de 16 legde hij twee keer aan. waarna hij een pegel in de verre hoek schoot, onhoudbaar voor de Oerse goalie.

Na de voorsprong zakte Rood Wit wat weg en RKVVO begon meer druk te zetten. Dit leidde in de 32e minuut tot de gelijkmaker. Martijn van Dijk kapte zich op links vrij en maakte meters naar de punt van het strafschopgebied. Het schot van Van Dijk werd niet goed gepareerd door de Rood Wit-keeper Jesse Bertrams, waardoor de bal in de verre hoek verdween, 1-1.

Rood Wit herstelde zich niet goed van de gelijkmaker. Het mocht zelfs blij zijn dat de rust niet met een achterstand werd ingegaan. Vier minuten voor het fluitsignaal gaf Wesley van Reijen vanaf de zijkant van het strafschopgebied een strakke voorzet. De bal die recht voor het doel kwam werd door Bart Sanders gemist omdat die een duwtje in zijn rug kreeg. Luuk Oosterbosch kreeg daardoor echter, geheel vrij voor het doel staande, plotseling de bal, maar zijn schot van dichtbij ging enkele meters over het lege doel.

Na de rust paste het spel zich aan het druilerige weer aan. Het was zeker wat Rood Wit betreft bedroevend. RKVVO-doelman Wouter Verhoeven heeft zelfs geen enkele keer meer hoeven in te grijpen. Niet dat het spel van RKVVO zo goed was, maar de gasten toonden meer de wil om te winnen. Na 5 minuten hadden de Oerlenaren op voorsprong kunnen komen. Een afgeslagen corner werd opnieuw voorgezet, waarna Benn Soetens de bal op de paal kopte.

Rood Wit was gewaarschuwd maar deed niets. RKVVO kwam vervolgens – wat gelukkig – op een voorsprong. Een voorzet vanaf rechts van Luuk Oosterbosch kwam op links bij Martijn van Dijk. Zijn schot ketste via het lichaam van Stef Schellekens onhoudbaar voor Jesse Bertrams het doel in, 1-2.

De thuisploeg kon zich niet meer oprichten om iets aan die achterstand te doen. Het werd van beide kanten een rommelige tweede helft met veel verkeerd ingespeelde ballen. Ondanks het hotse-knots voetbal was het RKVVO wat nog het minst slechte voetbal liet zien. Na de nodige wissels aan beide zijden was er tien minuten voor tijd weer een kans voor RKVVO. Martijn van Dijk legde de bal breed op Luuk Soetens, maar diens schot ging voor het Rood Wit doel langs.

Nadat het scorebord al even op de “90” stond en iedereen wachtte op het laatste fluitsignaal van de goed leidende arbiter Rachid Hajo, was het ineens opnieuw RKVVO dat toesloeg. Een schot van Martijn van Dijk belandde via de Rood Wit-keeper opnieuw bij Martijn, die nu de bal breed legde op Niek Rijkers, die van dichtbij het net voor de derde keer kon laten bollen.

23, van Gulik 1-0, 32. van Dijk 1-1; 54. Schellekens 1-2 (e.d.), 90+2. Rijkers 1-3

Rood Wit: Bertrams; Damman, Schellekens, Breton, Slegers (Ruijs); van Gulik, Hawedi (79. Kouwenberg), Mandigers; van Bladel (55. Meulenbroek), van Hout (67. Bierens), Fasen
RKVVO: Verhoeven; Rijkers, B. Wibbens, B. Soetens, Jasper Mol; van der Velden (68. van Run), van Sambeek (85. J. Wibbens), van Reijen; Oosterbosch (68. L. Soetens), Sanders (89. de Kuijper), van Dijk