vrijdag 26 april 2024
De 1-1 wordt recht voor het doel gescoord door Sil van Herwijen na een voorzet van Ferry Aerts (voorgrond) - Foto: Evert Geurts

Marvilde wint spannende topper tegen Mierlo Hout

Meerveldhoven – In de eerste vier wedstrijden pakte Marvilde tien punten, maar de echte topploegen zaten niet tussen de tegenstanders. Vandaag was dat zeker anders. Mierlo Hout werd vóór de competitie gezien als kampioenskandidaat nummer één. In deze topper liet Marvilde zien ook tegen dit soort tegenstanders mee te kunnen (en meer dan dat). Vandaag hadden de bezoekers een kwartier lang de overhand, waarna Marvilde tot de rust beter was. De tweede helft was Mierlo Hout voetballend meer aan de bal, zonder grote kansen, en wist Marvilde het winnende doelpunt te maken, 2-1.

Mierlo Hout begon sterk aan de wedstrijd en drukte Marvilde behoorlijk naar achter. In de 14e minuut leverde dat ook de verdiende voorspong op. Een vrije trap van Thom Meeuwsen werd ingekopt door Giowin den Ouden. Hij trof de verre paal, maar die kaatste naar de andere paal en hier stond Giowin weer klaar om de 0-1 in te schieten.

Hierna nam Marvilde het heft in handen. In de 19e minuut was er een schitterende actie van Twan Demin, die zich tussen twee tegenstanders vrijspeelde. Hij schoot op doel, maar doelman Milan Lebens bracht redding. Ook de rebound van Ferry Aerts kon hij pareren. Vijf minuten later haalde Yurjen de Jongh vanaf 25 meter uit. Doelman Lebens bracht met een fraaie duik stijlvol redding. In de 27e minuut zette Twan Demin goed door op het middenveld. Hij gaf de bal naar Ferry Aerts op links. Diens voorzet vanaf de achterlijn, werd midden voor het doel door Sil van Herwijnen ingetikt, 1-1. De rest van de eerste helft behield Marvilde een overwicht zonder tot grote kansen te komen.

In de tweede helft ging de wedstrijd in hetzelfde hoge tempo verder. Mierlo Hout zat feller op de bal waardoor Marvilde lastig kon uitverdedigen. Het meeste balbezit was dan ook voor Mierlo Hout, wat nauwelijks kansen opleverde. De enige mogelijkheid kwam in de 68e minuut toen Rick van de Ven vanaf 30 meter op doel schoot. De bal ging richting de rechter bovenhoek, maar Sam van Rooij tikte deze inzet mooi tot corner.

Tien minuten voor tijd viel toch de beslissing in deze slopende wedstrijd. Marvilde kreeg een vrije schop op 23 meter iets rechts van de as van het veld. Met 3 man achter de bal was het Yurjen de Jongh die een zwabberbal afvuurde op doelman Milan Lebens. Die verkeek zich behoorlijk op het schot en reageerde nauwelijks, waarna de 2-1 een feit was. In de resterende minuten probeerde Mierlo Hout het nog met man en macht, maar verder dan een inzet van Giowin den Ouden (hij moest snel reageren toen de bal plots voor zijn voeten viel) kwamen de bezoekers niet. De overwinning was uiteindelijk wel verdiend te noemen.

De eerste topper in het rijtje van drie is gewonnen door Marvilde. Volgende week is Someren de tegenstander. Someren is de huidige nummer vier en al jaren een geduchte tegenstander. Het zal ongetwijfeld een pittige wedstrijd worden in Someren.

13. den Ouden 0-1, 27. van Herwijnen 1-1, 80. de Jongh 2-1

Marvilde: van Rooij; C. van Doorn, van den Boomen (69. Vroomen), R. Born, van Vark; M. van Doorn, Demin, de Jongh; Janssen, van Herwijnen (88. Yilmaz), Aerts (90. Megens)
Mierlo Hout: Lebens; Aerts, den Ouden, Verkoelen, Martina; J. Rooijakkers, van Thiel, de Meij; Meeuwsen, Lalisang, R. Rooijakkers