zaterdag 20 april 2024
Gemeente opent nieuwe website

Online meepraten op OnsVeldhoven.nl

Veldhoven – De gemeente start vandaag met online participatie via de website OnsVeldhoven.nl. Op dit online platform kunnen mensen die in Veldhoven wonen, werken of verblijven meedenken over verschillende ontwikkelingen in de gemeente. Zo zorgen gemeente en Veldhovenaren samen voor nog betere plannen. Registreren op het platform kan vanaf vandaag.

Wethouder Mariëlle Giesbertz: ‘Veldhoven verandert de komende jaren. Het is belangrijk om daarover het gesprek aan te gaan met iedereen in onze gemeente. Met de introductie van OnsVeldhoven.nl kunnen we dat vanaf nu ook digitaal. We gaan samen leren en op ontdekken of het platform een goede aanvulling is op onze gereedschapskist met participatie-instrumenten. Natuurlijk blijven we elkaar daarnaast ook gewoon écht ontmoeten om wensen en ideeën over de ontwikkeling van Veldhoven te delen.’

Masterplan Citycentrum

Op OnsVeldhoven is als eerste het participatieproces van de ontwikkeling van het Citycentrum te volgen. Dit gebied moet een aantrekkelijke plek worden waar je prettig woont, winkelt en verblijft. Vorig jaar is een verkenning gedaan naar de toekomst van het centrum. Binnenkort krijgt dit een vervolg in het masterplan. Op OnsVeldhoven.nl is te zien wanneer, waar en hoe je hierover mee kunt denken en welke activiteiten op de kalender staan.

Registreren vanaf nu mogelijk

Registreren op de site is noodzakelijk om actief mee te doen, updates van nieuwsberichten te ontvangen en reacties te kunnen plaatsen op het platform. In de komende maanden worden meer projecten en initiatieven toegevoegd aan OnsVeldhoven.nl. Het interactieve platform is in eerste instantie een pilot van twee jaar.