zaterdag 27 april 2024
Bob van den Berg kopt de 0-1 voor Erp binnen - Foto: Willy Pieschel

Marvilde zet goede lijn niet door en verliest van Erp

Meerveldhoven – Op 29 januari speelde Marvilde in Erp en wist het een mooie en verdiende 0-3 overwinning te behalen. Vandaag was de situatie bij Marvilde behoorlijk veranderd, maar de uitslag was hetzelfde, 0-3 voor de bezoekers. De wedstrijd ging behoorlijk gelijk op, maar de effectiviteit van Erp was duidelijk hoger en zij wonnen dan ook verdiend. Erg jammer, omdat Marvilde vorige week een goede stap gezet had naar directie handhaving door met 1-3 in Leiden bij Boshuizen te winnen.

In de eerste helft zat er niet veel verschil tussen beide teams. Er waren wel mogelijkheden, maar het enige echte hoogtepunt was een hoekschop in de 17e minuut van Ruud Hanenberg. Deze werd bij de eerste paal hard ingekopt door Bob van den Berg, 0-1. In de 45e minuut schoot Max de Jong nog vanaf 14 meter op doel, maar nu bracht Sam van Rooij redding met de voeten.

In de 2e helft was de strijd snel beslist. In de 48e en de 53e minuut schoot Joep Offermans de 0-2 en de 0-3 op identieke wijze achter Sam van Rooij. Hierna ging het spel op en neer en er kwamen nog meerdere kansjes maar gescoord werd er niet meer. In de 62e minuut kopte Sander Megens, hij kwam hoger dan de doelman, een hoekschop over/naast het doel. Daarnaast werd er nog een rebound ingekopt door Sander Megens, maar deze werd discutabel afgevlagd.

Marvilde had vandaag goede zaken kunnen doen om toch nog directe handhaving te bereiken, maar het zat er niet in. Volgende week is nog alles mogelijk (degradatie, nacompetitie en directe handhaving), maar om te beginnen moet er gewonnen worden bij het al gedegradeerde Eindhoven. Hoe het daarna verder gaat zien we dan wel, maar dat Marvilde volgend seizoen geen team heeft in de 1e of 2e klasse is wel zeker.

17. van den Berg 0-1; 48. Offermans 0-2, 53. Offermans 0-3

Opstelling:
Marvilde: van Rooij; C. van Doorn, van Vark, de Jongh, Slegers (68. Dillen); M. van Doorn (68. Demin), Kantelberg (58. van Gorp), Weijers; Janssen (46. Janssens), Megens (78. van Rhee), Pieschel