zondag 26 mei 2024

Open repetitie Bach in de Sint-Petrusbasiliek

Oirschot – Kempenkoor trakteert in 2022 belangstellenden en Bachliefhebbers op een openbare repetitie. Deze gratis toegankelijke repetitie vindt plaats in de verwarmde Sint-Petrusbasiliek in Oirschot op maandag 14 maart vanaf 19.45 uur. 

Twee jaar geleden organiseerde Kempenkoor een openbare repetitie met als doel toehoorders te laten zien wat er gebeurt bij het verfijnen van de koorwerken uit de Matthäus Passion. Die avond was de laatste keer dat het koor onder normale omstandigheden bij elkaar kon komen. Dezelfde week ging de lockdown in. Repetities en uitvoeringen werden afgeblazen, wat later waren er de Zoomrepetities of bijeenkomsten op afstand van die anderhalve meter.

De leden van Kempenkoor zijn ontzettend blij dat weer op een normale manier gezongen kan worden en dat de prachtige Matthäus Passion van Bach weer op de lessenaar staat. In Nederland zijn bij veel koren zorgen; corona heeft geleid tot terugloop van het ledental of erger nog: tot opheffing. Kempenkoor maakt het zingen mogelijk en zet de deur open voor zangers die op zoek zijn naar een nieuw koor.

De afgelopen weken is het koor begonnen met de repetities voor de integrale uitvoering. Op 14 maart kunnen belangstellenden beleven hoe zo’n repetitie verloopt en krijgen ze de kans om te zien of ze mogelijk een overstap willen maken. Maar ook zonder die ambitie is ieder van harte welkom.

Dirigent Cees Wouters, de vaste dirigent van Kempenkoor, leidt de openbare repetitie en zal de aanwezigen uitdagen om hun stem (even) mee te laten klinken. De begeleiding is in handen van pianist Ad Broeksteeg, de vaste repetitor van Kempenkoor.

De Matthäus Passion wordt uitgevoerd op woensdag 13 april in de Sint-Petrusbasiliek. De Hoogtepunten uit de Matthäus worden dit jaar in de Sint-Clemenskerk in Gerwen gezongen op maandag 11 april.

Op de website is alle informatie over de open repetitie te vinden.