zondag 28 april 2024
Brian Boogers in actie tegen DEM, Serhat Koç (22) is aanspeelbaar - Foto: Thieu Vlemmix

UNA houdt publiek lang in spanning

Zeelst – Drie gelijke spelen leverden de Zeelstenaren slechts evenzoveel (of weinig) punten op. Goed voetballen tot aan de zestien was geen succes om zich stevig te nestelen in de kopgroep. Het gebrek aan doelpunten speelde UNA duidelijk parten. Afgelopen zondag zou het dan maar moeten gebeuren, want het “achterlichtje” van de Derde Divisie, DEM, kwam op bezoek.

Bij UNA stonden doelman Kai Huybers, Tom Scheepers en Niek van Boekel na blessures weer in de basis. Bassou en Jagt zaten na hun herstel van ongemak op de bank.

Zowat iedereen die de geelzwarten volgt ging ervan uit dat de ploeg van trainer Harrie Gommans het heft meteen in handen zou nemen. Dat gebeurde ook tegen laagvlieger DEM, maar de toeschouwers moesten tot de 22e minuut wachten voordat het eerste doelpunt op het scorebord verscheen. Een vrije trap viel tussen de verdediging en kon eenvoudig ingetikt worden door Serhat Koç. Even leek het erop dat UNA door zou drukken. Niek van Boekel schoot naast en Serhat Koç mikte net over de lat. De rust van de saaie eerste helft ging vervolgens in met een krappe 1-0 voor de thuisploeg.

Na de rust lukte het UNA aanvankelijk niet om meer afstand te nemen van de hekkensluiter. Sterker nog, de UNA-supporters begonnen zich op het zonnige, maar koude Sportpark Zeelst zorgen te maken. Zorgen over het spel van de Zeelstenaren, die opeens toelieten dat het team uit Beverwijk gevaarlijke capriolen kon gaan uithalen voor het doel van Kai Huybers. Schoten van onder andere Ugur Kaya hadden, als ze iets gerichter waren geweest, zomaar de 1-1 kunnen betekenen, maar Huybers greep steeds goed in.

In de 67e minuut kwam Samuel Franssen in de ploeg voor Niek van Boekel, die overigens een enorme werklust op het veld bracht. Na de komst van Franssen leek het meer gesmeerd te gaan bij de geelzwarten. Na een periode van billenknijpen (geen #Me-Too) zorgde Max v.d. Akker in de counter eindelijk voor de bevrijdende 2-0 met een fraaie lob over keeper Swen Verswijveren. Het hek was van de dam en twee minuten later (76e) bepaalde Brian Boogers de eindstand op 3-0.

22. Koç 1-0; 73. van den Akker 2-0, 76. Boogers 3-0

UNA: Huybers; Horsten, Sijbers, Scheepers, Senders; Boogers (82. Bassou), N. van Boekel (67. Franssen), Van Gerven; Tielemans (87. Wijnsma), Koç, Van den Akker (82. Bergraaf)
DEM: S. Verswijveren; Frimpong, Obioha, Gallego, van Gelderen, Altun (70. Trieling), Kaya (68. J. Verswijveren), Klaver, Wolters, Kok, Gençer