donderdag 18 april 2024
Opening van boeddhistisch centrum aan Provinciaalse weg
Open Deur van boeddhistisch centrum @Foto Melvin van Liebergen, L-Mount media

Opening boeddhistisch centrum

Meerveldhoven – Een mix van boeddhisme, yoga en meditatie. Dat is zaterdag 5 september te zien en te ervaren tijdens de Op Deur van het boeddhistisch centrum. Het centrum is te bezoeken aan de Provincialeweg 74a waar het onlangs werd geopend.

De spreekwoordelijke deur staat open voor iedereen die wil ontdekken wat het centrum te bieden heeft. De rode draad is bewustwording en spirituele ontwikkeling. In het aanbod staan lezingen over het boeddhisme, yogalessen, meditatielessen en trainingen. Massages zijn ook te boeken. Naast de lessen en workshops zijn er retraites op Ekãyano, een retraitecentrum in Noord-Frankrijk.

Zaterdag zijn er vier korte introductielessen te volgen. De ‘Metta meditatie’ is de boeddhistische meditatie op onvoorwaardelijke liefde. De ‘Kum-nye’ yoga richt zich op zowel het fysieke als het emotionele lichaam. Het is een meditatieve, maar toch pittige yogastroming. Tijdens de concentratiemeditatie kunnen bezoekers leren mediteren met de ademhaling als observatiepunt.

Programma
10.00 – 10.30 uur – Metta meditatie
11.30 – 12.00 uur – Kum-nye yoga
14.00 – 14.30 uur – Concentratiemeditatie
15.30 – 16.00 uur – Kum-nye yoga

Omdat het aantal plaatsen beperkt is vanwege de coronarichtlijnen, moet er vooraf worden gereserveerd. Dat kan via de website Bewsustinbalansmetbaukje.nl.