dinsdag 28 mei 2024
Bezem stockfoto rechtenvrij

Opruimactie tegen zwerfafval

Veldhoven – Over twee weken gaat Veldhoven opruimen. Op vrijdag 18 september is het ‘Keep it Clean Day’, op zaterdag ‘World Cleanup Day’. Vrijwilligers gaan zwerfafval opruimen.

Komt u mee in actie voor een schoner Veldhoven? De gemeente en een professioneel bureau organiseren diverse acties. Het belangrijkste is, dat zij spullen uitlenen. Alles is te leen: veiligheidshesjes, handschoenen, afvalgrijpers en vuilniszakken. Na afloop haalt ze de spullen en de volle afvalzakken bij de deelnemers op.

Keep it Clean Day vrijdag 18 september
In de week van maandag 14 tot en met vrijdag 18 september kiezen de scholen in Veldhoven hun eigen opruimdag.

Internationale World Cleanup Day zaterdag 19 september
Alle Veldhovense verenigingen, sportclubs en buurtbewoners, volwassenen en kinderen, kunnen hieraan meedoen. De Rotary Veldhoven, bijvoorbeeld, doet ook mee: het bestuur steekt de armen uit de mouwen en gaat prikken.

Wie interesse heeft, kan zich aanmelden via www.veldhoven.nl/aanmelden. Wilt u eerst meer weten? Stuur dan een e-mail naar info@debries.eu of bel (040) 780 25 51.

het logo van World Cleanup Day

Afvalbingo
Kinderen kunnen met een afvalgrijper en een bingokaart op zoek naar allerlei verschillende soorten zwerfafval. Een volle bingokaart is goed voor een leuke verrassing. Vrijwilligersgroepen maken kans op een prijs van 100, 200 of 300 euro, te besteden aan een activiteit voor hun buurt of groep.