dinsdag 21 mei 2024
Auto's worden gestript door dieven
Auto's worden gestript door dieven

Opvallend veel diefstallen uit personenauto’s

Veldhoven – De politie heeft maandag eigenaren van BMW’s gewaarschuwd. Deze wagens zijn het mikpunt van dieven. Het gaat vooral om interieurs zoals airbags en navigatiespullen, maar ook buitenspiegels zijn gewild.

Het risicogebied is zo groot als Best, Veldhoven en Waalre. De politie denkt dat er een bende actief is. De methode die is toegepast bij diverse BMW’s komt behoorlijk overeen. De dieven hebben het voorzien op het interieur van (vooral) BMW personenauto’s. Het resultaat is een gestript interieur. De schade loopt in de duizenden euro’s.

Ook de auto’s van Volkswagen, Skoda en Seat zijn in beeld, maar daar lijkt het te gaan om elektrische buitenspiegels. De indruk is dat de dieven vanaf de snelweg de wijken in rijden. Na de diefstal vertrekken ze ook weer via dezelfde weg.

Let daarom goed op uw eigendommen. Ziet u een verdachte situatie, waarbij onbekenden veel aandacht hebben voor auto’s? Bel 112 en vraag direct naar de politie. De dieven zullen vermoedelijk een personenauto een eindje uit de buurt van de diefstal parkeren. De politie is dan geholpen met tips over een kenteken.