donderdag 13 juni 2024
Veldhovenaar verovert studentenhuizen met gratis tablets
Veldhovenaar verovert studentenhuizen met gratis tablets

Veldhovenaar bedenkt digitaal ’turflijstje’

Veldhoven – Een slimme uitvinding door een slimme Veldhovenaar. Vanaf deze week hangt in 250 studentenhuizen een tablet met slimme software aan de muur. Hierop worden de kosten in huis bijgehouden, de papieren turflijstjes kunnen weg.

Het systeem is mede ontwikkeld door de 23-jarige Henry Tang, die opgroeide in Veldhoven. Hij studeert aan de TU Delft waar hij samen met collega’s de Turff ontwikkelde. Honderden studenten konden deze week hun papieren turflijstjes vervangen door de Turff. Wie bijvoorbeeld een blikje fris of zakje chips pakt, voert dat in op de tablet. De kosten worden eerlijk verdeeld. ‘Zo kan je alles gezamenlijk inkopen en hoef je niet voor elke snack zelf de deur uit,’ vertelt Henry.

Gratis tablets
Doordat advertenties worden getoond als screensaver, kunnen de tablets gratis worden geleverd. Er is dan ook veel animo voor de Turff: meer dan 1200 huizen hebben zich inmiddels ingeschreven.

Met behulp van slimme techniek kan na verloop van tijd worden voorspeld hoeveel elke maand zal worden uitgegeven. Bijvoorbeeld wanneer de koffie bijna op is. In de toekomst hopen de bedenkers een koppeling te maken met de bezorgdiensten van supermarkten. ‘Dan hoef je je nooit meer zorgen te maken om een lege koelkast’.