donderdag 18 april 2024
Kinderen in Breda halen geld op voor ZOO
Joshua (midden) uit Breda bedenkt actie voor ZOO

Reddingsactie in Breda voor ZOO

Veldhoven – Acties om het noodlijdende ZOO in Oers te redden, zijn er ook buiten Veldhoven. In Breda haalden jonge liefhebbers van de dierentuin afgelopen vrijdag 1.307 euro op. Doneren kan nog steeds.

‘Het gaat ons echt aan het hart, we komen er al jaren en zagen de enorme positieve ontwikkelingen van de ZOO.’ Dat vertelt moeder Inge van Megen van de 9 jarige Joshua. ‘Joshua had een nacht liggen piekeren nadat hij hoorde dat ZOO nog maar voor één maand geld had. Ik had al geld overgemaakt, maar hij wilde óók sponsoren. Hij keerde zijn spaarpot om, maar hij vond het veel te weinig. Hij wilde wat dóen. Wij wonen in Breda en ook de actie is in Breda. Wij gingen met het gezin regelmatig op bezoek bij de kleine dierentuin. Maar door de coronacrisis is de toekomst van de ZOO onzeker en zijn donaties hard nodig.’

Moeder en zoon gingen er eens goed voor zitten. Samen maakten zij een pakkend bericht en zochten er foto’s bij. Op Facebook werd reclame gemaakt voor de sponsoractie. Inge: ‘Joshua en drie klasgenootjes Levi, Anne-Fleur en Kim besloten een sponsorloop te organiseren en tegelijk zwerfafval op te ruimen. Vooraf hadden ze al 1.260 euro opgehaald. Tijdens het opruimen kregen ze nog wat donaties en nu staat de teller op 1. 307 euro!’

Joshua (9) uit Breda in actie voor ZOO
Joshua (9) uit Breda

Het weer was vrijdagmiddag gunstig, droog en zelfs een beetje zonnig. Het viertal ging vanuit school enthousiast met de vuilgrijpers op pad. Ze liepen langs plantsoenen, glibberden langs de slootkanten en doken onder struiken. Dat leverde vier gevulde vuilniszakken op, met héél veel blikjes en plastic flesjes, maar ook zakjes, mondkapjes en een onthoofde speelgoedtijger als vondst van de dag. Onderweg langs woningen kregen ze spontaan snoepjes getrakteerd en vonden ze nog een aantal donateurs tussen de voorbijgangers.

Joshua vond het de leukste sponsoractie die hij heeft gedaan tot nu toe (het is zijn derde). Hij is maar wat trots op de behaalde resultaten. Iedereen hoopt dat het ZOO Veldhoven gaat helpen om door te kunnen gaan met alle dieren.

Wilt u ook doneren? Dat kan nog steeds online door op deze link te drukken.