Sparen voor historisch Veldhoven

Veldhoven – In het kader van 100 jaar Veldhoven, is er een nieuwe actie. Voor de liefhebbers verschijnt er een sticker album over 15 historische thema’s. Van woensdag 8 september tot en met dinsdag 16 november worden de plaatjes uitgedeeld bij aankopen vanaf 10 euro bij deelnemende winkeliers in het Citycentrum of een van de Veldhovense Jumbovestigingen. Op 6 september krijgt burgemeester Marcel Delhez het eerste exemplaar uitgereikt.

De verspreiding van het boek en de plaatjes werd eerder uitgesteld tot na de zomer vanwege de lockdown. Deelnemende winkeliers zijn te herkennen aan een poster op het raam en te vinden op www.citycentrum.nl. Een tegoedbon voor de stickeralbums en een eerste zakjes stickers worden bezorgd met het Veldhovens Weekblad van de week voor de start van de actie. Met de tegoedbon zijn de albums gratis af te halen bij een van de twee Jumbo-vestigingen in Veldhoven.

Thema’s

De thema’s in het boek zijn veranderend dorpsbeeld, overheid en zorg, middenstand en cafés, religie, sport en beweging, veranderend landschap, industrialisatie, archeologie en historie, kunst op straat, volksvermaak, cultuur, onderwijs, monumenten, oorlog en dingen van vroeger. Van zaterdag 25 september tot en met zondag 5 december is bij Museum ’t Oude Slot de expositie Veldhoven 100 jaar, waarin enkele van de thema’s uit het boek terugkomen.

De actie is een samenwerking tussen Brede School Veldhoven, Erfgoedhuis Veldhoven, Museum ’t Oude Slot, Jumbo Veldhoven en Vereniging Ondernemers Citycentrum Veldhoven.