woensdag 24 april 2024
Het comité Veldhoven100
Het comité Veldhoven100

Speciaal magazine ‘Veldhoven 100 jaar’

Veldhoven – Zaterdag verschijnt het Veldhoven Magazine in een speciale uitgave, dit keer geheel gewijd aan Veldhoven 100 jaar. Het is de eerste activiteit in dit jubileumjaar.  Speciaal voor deze verjaardag is het magazine 100 pagina’s dik. Het gratis magazine ligt vanaf morgenmiddag in de supermarkten.

De gemeente Veldhoven vervulde dit jaar een gastrol in de redactie. Burgemeester Marcel Delhez, wethouder Hans van de Looij en Peter Smetsers, voorzitter van het comité Veldhoven 100 krijgen een levensgrote cover van het tijdschrift cadeau van uitgeefster Marieke Verbeek. Vanaf dat moment is het verkrijgbaar bij alle Veldhovense vestigingen van Albert Heijn, Jumbo en Plus André en Joyce van Reijen. Als de lockdown voorbij is, zullen daar ook andere locaties bijkomen, die vermeld worden op de Facebookpagina van Veldhoven Magazine.

Bovendien gaat het magazine ook nog eens 100 jaar mee. Later dit jaar wordt het namelijk begraven in een tijdcapsule met voorwerpen uit Veldhoven anno 2021. De tijdcapsule was een idee dat bij het comité Veldhoven 100 is ingediend door de uitgeefster van het magazine; Marieke Verbeek.

Ook het magazine viert in 2021 een verjaardag: het is de vijftiende editie van het blad. In 2007 reikte Marieke Verbeek bij Museum ’t Oude Slot het allereerste exemplaar aan interim-burgemeester Jaap van der Linde.