dinsdag 18 juni 2024
Groepsfoto met wethouder
Wethouder tussen de voetbalclubs

Sportieve Sportmarkt in het Citycentrum

Centrum – Op zaterdag 9 september vond de sportmarkt plaats in het Citycentrum, georganiseerd door de gemeente samen met De Brede School Veldhoven en ruim 35 sportverenigingen.

De sportmarkt is een groot en sportief evenement en het markeert de start van de Nationale Sportweek. Deze campagne duurt van 20 tot en met 29 september. Elk jaar is de sportmarkt een groot succes in Veldhoven dankzij de enthousiaste sportclubs en de vele bezoekers.

Padel en tennis
Zelf doen is leuker

Tussen 12.00 uur en 16.00 uur kon iedereen ervaren hoe leuk sporten en bewegen is. In diverse stands was er te ontdekken wat er zoal mogelijk is op sportief gebied in Veldhoven. Uiteraard kon er worden meegedaan aan spelletjes. Er waren tennis en padel wedstrijden en de kersverse wereldkampioenen van Cardo, de CDKidz, lieten hun winnende dans zien.

Prijzen verdienen, dat kon ook. Kinderen verzamelden ethousiast stempels om hun stempelkaart vol te krijgen. Verschillende winkels in het Citycentrum deden mee als stempelpost.

Dansende meiden van CDKidz
De kampioenen CDKidz

Daan de Kort, wethouder Sport, hield in zijn toespraak de bezoekers voor dat Veldhoven misschien wel de sportiefste gemeente van Nederland is. Veldhoven is volop in beweging, zo vertelde hij, waarbij hij alvast vooruit blikte op het Sportgala in de Schalm. Het is op dit online formulier mogelijk om een kandidaat aan te melden voor de verkiezing van Sportman, Sportvrouw, Sportploeg of Sporttalent van het jaar 2019.