woensdag 19 juni 2024
Arnol Kox is overleden. Stadsprediker en bekende inwoner
Arnol Kox is overleden. Stadsprediker en bekende inwoner.

Stadsprediker Arnol Kox overleden

Eindhoven – Gisteren overleed Arnol Kox, beter bekend als stadsprediker van Eindhoven. Aanleiding voor zijn zendingsdrang was een ongeluk met zijn brommer in Veldhoven.

Af en toe reed Kox ook op zijn scootmobiel door het Citycentrum. Maar zijn vaste stek was natuurlijk de binnenstad van Eindhoven. Daar was de ‘Jezusroeper’ met zijn luide stem een markant Eindhovens gezicht. Niet iedereen was steeds blij met zijn optreden. Winkeliers klaagden en ook het voeren van de duiven was de gemeente een doorn in het oog.

Geliefd was hij zeker, als mens wellicht meer dan voor de boodschap die hij uitdroeg. In interviews vertelde Kox over de aanleiding van zijn zendingswerk. Een oud-inwoner van Veldhoven meent te weten waar het ongeluk plaatsvond. “Hij kreeg dat ongeluk met zijn brommer op De Sitterlaan in Zonderwijk”. In geen van de berichten over Kox’s dood wordt dit echter bevestigd.

Wie meer weet of herinneringen heeft aan Arnol in Veldhoven, stuur een berichtje naar onze redactie via http://omroepveldhoven.nl/contact