woensdag 17 april 2024
Rachid Chelah tijdens de Scouting Challenge Marvilde
Rachid Chelah tijdens de Scouting Challenge Marvilde

Talent scouting op voetbalvelden Marvilde

Meerveldhoven – Op de voetbalvelden van S.V. Marvilde was er zaterdagmiddag een scouting challenge. Ongeveer 100 spelertjes tussen de 8 en 15 jaar deden mee aan de clinic die was georganiseerd door voetbalschool The Future. Zit er talent onder de jeugd?

Het was een zonovergoten zaterdagmiddag en er werd weer gevoetbald op sportpark het JongelingsveldLangs de kant stonden scouts van PSV, AZ, VVV, Borussia Mönchengladbach, FC Eindhoven, Sparta, FC Den Bosch en Genk. Elke topclub is steeds op zoek naar jong talent. De voetbalschool The Future onder leiding van Rachid Chelah speelt daar op in. Hij is opgelucht, dat nu de Corona maatregelen het toelaten, er vanmiddag gevoetbald kan worden. In de scouting challenge kan iedereen laten zien wat hij in huis heeft. Er is veel ruimte voor de persoonlijke aandacht. Chelah: ‘Het gaat in de eerste plaats om plezier en vertrouwen. We willen de spelers niet gespannen maken omdat er grote clubs staan te kijken. Als er plezier is, komt de rest vanzelf.’

Rachid Chelah (36) speelde de laatste jaren in België. Hij doorliep de jeugdopleiding bij PSV. Zijn voetbal carrière was te volgen via onder andere FC Den Bosch, NEC, FC Dordrecht en het Belgische SV Herkol. In Veldhoven begon hij een eerste voetbalschool bij de amateurclub Rood-Wit. Een aantal Marvildrianen deden daar aan mee, waarna al snel een nieuwe school werd opgezet aan de Kerkakkerstraat.

Op het Marvilde terrein organiseert Chelah vanmiddag zijn scouting challenge, maar niet alleen. Hij is met acht trainers actief, allen hebben hun sporen in de voetballerij verdiend. De meest opvallende naam is oud-PSV rechtsbuiten Gerald (‘Vaantje’) Vanenburg. Om één uur wordt er begonnen, eerst flink trainen in diverse oefeningsvormen en in de pauze drinken en fruit eten. Daarna is er een toernooi en rond de klok van zes uur kunnen de scouts de aantekeningen opbergen. “De scouts komen bij mij als er interesse is in een speler. Wie is dat? Van welke club is dat spelertje?’,  aldus Chelah die overal de regie houdt.

Oud-PSV speler Gerald Vanenburg is een van de trainers

Omdat de aanvragen alsmaar toenemen, verwacht Chelah volgend seizoen meer vestigingen te openen. Marvilde is daarbij. ‘Ja, zeker weten, komend seizoen gaan we weer lekker door.’