zondag 23 juni 2024
Slagwerkgroep Sub Umbra
Slagwerkgroep Sub Umbra

Sub Umbra: workshops slagwerk

Citycentrum – Aan de slag met SUPERCUSSION. Zo heet de workshop die Sub Umbra organiseert voor iedereen die zich wil uitleven op percussie instrumenten. Zaterdagmiddag 3 juli is er in het Citycentrum een demonstratie. 

Wie erover nadenkt mee te doen maar nog twijfelt, loopt zaterdag naar de ‘danseres’ in het Citycentrum. tegenover de Blokker. Harmonie Sub Umbra uit Meerveldhoven staat daar met verschillende percussie instrumenten.  Daar kunt u zich ook opgeven voor de workshop.

Sub Umbra organiseert drie workshops voor wie kennis wil maken met verschillende slagwerkinstrumenten, het lezen van muziek en spelen in een groep. Jong en oud is welkom en de workshops zijn gratis.

De data zijn: maandag 5, 12 en 19 juli van 18.00 -18.45. De locatie is Ontmoetingscentrum De Ligt, adres De Ligt 157 in Veldhoven.

Aanmelden door een mail te sturen naar  info@subumbra.nl uiterlijk voor 5 juli 12 uur.

Onder percussie-instrumenten worden allerlei slaginstrumenten verstaan. Trommels, xylofoon maar ook een aantal instrumenten uit de niet-westerse muziek, zoals claves, conga, bongo en djembé. Percussie-instrumenten worden ook in een orkest gebruikt, zoals woodblock, beatring en koebel.

Meer informatie www.subumbra.nl