woensdag 19 juni 2024
Knoop Gala Mijke en Chantal
Knoop Gala Mijke en Chantal @Foto Lilian van Rooij

Terugkijken, Mijke uit Veldhoven in Knoop Gala

Vrijdag 27 december om 17.05 uur zendt NPO 1 de mooiste momenten uit van het Knoop Gala van de afgelopen jaren. In 2013 was Mijke van de Molengraft (29) een duo met Chantal Janzen. Ze begeleidde haar op de piano met het nummer ‘Meisje en het beest’.

De NTR zendt vanavond ‘Knoop Gala: de mooiste liedjes’ uit. Mijke werkt op twee scholen. In haar vrije tijd gaat ze het liefst stijldansen, tennissen of piano spelen.

Mijke: “Piano spelen deed ik altijd in mijn eentje. Door het Knoop Gala word ik gevraagd om samen muziek te maken. Dat vind ik superleuk. In januari en februari mag ik spelen op de vleugel van Theater De Schalm in Veldhoven tijdens de medewerkersdagen van de zorgorganisatie waar ik woon.”

Getalenteerde muzikanten met een verstandelijke beperking treden tijdens het Knoop Gala op. Paul de Leeuw is gastheer. Het Metropole Orkest doet de begeleiding van de artiesten. In deze eenmalige uitzending komen de hoogtepunten voorbij. Er zijn optredens van Chantal Janzen, Maan, Claudia de Breij, Trijntje Oosterhuis en vele anderen.

Het Knoop Gala staat al jaren garant voor bijzondere en ontroerende optredens. Daarnaast wordt er aandacht gevraagd voor het werk van HandicapNL. Dit voormalige Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds, helpt mensen met een verstandelijke beperking een volwaardig leven te leiden. Muziek maken is voor mensen met een verstandelijke beperking heel belangrijk. Om hun talent te ontwikkelen zijn ze  afhankelijk van bijvoorbeeld de juiste begeleiding en vervoer. HandicapNL helpt daarbij.