donderdag 13 juni 2024
stock foto van kind clown

Toch geen carnaval in Veldhoven

Veldhoven – De kogel is door de kerk. Het bestuur van Stichting Organisatie Karnaval (SOK) heeft woensdag besloten om alle fysieke carnaval evenementen af te blazen. Het Prinsenbal op 14 november, Rommelgat op de Planken, het Boerenbal en de Optochten, ze gaan allemaal niet door.

Het was een moeilijke beslissing, staat in het persbericht. Echter, gezien de omstandigheden was een ander besluit niet mogelijk. Openbare carnavalsevenementen voor maximaal 30 personen, dat vindt het bestuur zonde van de tijd, energie en geld wat ermee is gemoeid.

Afgelopen dinsdag heeft het kabinet de maatregelen om het coronavirus te bestrijden verder aangescherpt voor tenminste 4 weken. De onzekerheid over hoe lang het werkelijk gaat duren, maakt het voor de organisatie lastig. Veel verenigingen en stichtingen in omliggende dorpen en steden besloten al eerder om geen openbare carnavalsevenementen te organiseren.

In bestuur en de diverse commissies van de SOK is in de afgelopen weken volop gesproken, om in een andere opzet een aantal Rommelgatse carnavalsevemenenten door te laten gaan. De bedoeling was om in deze onwerkelijke tijden toch het carnavalgevoel te behouden.

De carnavalskrant van Rommelgat, de ‘Rommelpot, wordt gewoon uitgebracht. Met terugblikken op voorgaande jaren, historische foto’s en verhalen. Het bestuur hoopt dat de trouwe adverteerders ook dit jaar weer mee doen. Ook de bekende SOK-speldjes zijn verkrijgbaar.