woensdag 24 april 2024
uitgever Marieke Verbeek en Joost Pagée @foto Brigit Strijbos Fotografie

Toekomstige Veldhovenaar ontvangt eerste Veldhoven Magazine jaarboek

Veldhoven – Blootvoets nam Joost Pagée dinsdag bij Keijsers Rozen het eerste exemplaar van Veldhoven Magazine – Jaarboek 2024 in ontvangst uit handen van uitgeefster Marieke Verbeek. Pagee is een van de mensen die aan het woord komt in een artikel over ecodorp Klein Oers en daarmee toekomstig buurman van de rozenkweker. Hij onthulde ook een levensgrote cover waar zijn foto op prijkt.

Rechter Handen aan de haal met een goed verhaal

De uitreiking van de tweede editie van het Veldhovense jaarboek werd voorafgegaan door een toespraak van de uitgeefster en Isaac Tol en Jolanda Helversteijn van Stichting Rechter Handen, het goede doel dat de social media actie ‘Ga aan de haal met een goed verhaal’ won. De organisatie of persoon die de meeste stemmen genereerde op social media kreeg een artikel in het jaarboek.

Diverse verhalen

Het boek bevat verhalen over bijzondere Veldhovenaren, maar ook Veldhovense organisaties en bedrijven. Zoals atleet Tim Verbaandert die een gooi doet naar een plek op de Olympische spelen, glaskunstenaar Therese Bouwens, een ode aan leerkrachten, de winnaars van de Ondernemersprijzen van Veldhoven Verbindt en de revival van de flipperkast en de rol van Veldhovenaren daarin. Ook wordt in het jaarboek een kijkje in Veldhovens verleden genomen en komen Veldhovenaren aan het woord die ver van huis zijn, maar zich hier toch thuis voelen. Een van de schrijfsters belde met journalist en presentator Meike de Jong die het allereerste jaarboek in 2023 ontvangst nam.

Over Veldhoven Magazine

Veldhoven Magazine – Jaarboek 2024 is een initiatief van de Veldhovense vormgeefster en uitgever Marieke Verbeek. Samen met haar team schrijvers en fotografen maakt zij zonder winstoogmerk dit Jaarboek voor en door Veldhovenaren. Veldhoven Magazine – Jaarboek 2024 is voor € 7,95 te koop bij AH Mira, Bruna, Plus van Reijen en Primera in Veldhoven.