donderdag 25 juli 2024

Bewaakte fietsenstalling Citycentrum vanaf 2 april open

Centrum – De nieuwe bewaakte fietsenstalling is vanaf 2 april te gebruiken. Medewerkers van Ergon gaan deze fietsenstalling bemensen tijdens openingstijden van de winkels in het Citycentrum. Op dezelfde plaats als waar de stalling eerder stond, tussen de Jumbo en lunchroom The Post.

Dat de bewaakte fietsenstalling weer terug is, komt door een unaniem aangenomen motie tijdens de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad in november 2023.

Steeds meer Veldhovenaren hebben tegenwoordig een E-bike of andere kostbare fiets. Begrijpelijk dat mensen een dergelijke fiets beheerd willen stallen in het Citycentrum. Op dinsdag 2 april om 08.30 uur opent wethouder Thomas van Broekhoven de plaats. ‘We willen er in de gemeente Veldhoven graag aan bijdragen dat mensen te voet of met de fiets naar het Citycentrum komen. Een faciliteit als een fysiek bewaakte fietsenstalling – zodat je je fiets veilig kunt stallen – hoort daarbij’, aldus wethouder Thomas van Broekhoven. ‘Ik ben blij dat we deze faciliteit, ondanks lange leveringstijden, zo snel hebben kunnen realiseren.’