woensdag 24 april 2024
UNA-voorzitter Ron Dillen met Jelle van Kruijssen - Foto: UNA

Jelle van Kruijssen komend seizoen terug bij UNA

Zeelst – Komende twee seizoenen is Jelle van Kruijssen – na 17 jaar afwezigheid – weer terug als spits bij UNA. Hij maakt in de zomerstop de overstap van het Belgische FC Wezel Sport, uitkomend in de 2e afdeling nationaal, naar de Veldhovense 3e divisionist UNA.

Jelle van Kruijssen is een goed bekende in Zeelst. De 34-jarige topfitte speler is als jeugdspeler begonnen bij DVS uit Aalst, waarna hij als 17-jarige junior overstapte naar UNA. Hij maakte meteen furore door zowel bij A1, UNA 1 en bij UNA 2 veel goals te scoren. Voor veel UNA-aanhangers staat nog helder voor de geest dat Jelle de winnende treffer scoorde waardoor UNA 2 in 2007 landskampioen werd. Na dat geweldige jaar was Willem II er als de kippen bij om deze veel scorende spits naar Tilburg te halen. FC Eindhoven werd zijn volgende station waar hij een behoorlijk aantal wedstrijden in de KKD competitie heeft gespeeld.

Hierna vertrok hij naar België om daar bij o.a. Zwarte Leeuw, Hoogstraten, Berchem Sport, Londerzeel en nu Wezel Sport indruk te maken en regelmatig het netje te laten bollen.

Jelle geeft aan blij te zijn met zijn terugkeer bij UNA om, zoals hijzelf aangeeft, “de cirkel voor hemzelf rond te maken en de komende jaren een belangrijke rol te gaan spelen in het realiseren van de ambities van deze mooie vereniging”.

Jelle Born en Lorenzo Koenders

Ook Jelle Born en Lorenzo Koenders hebben aangegeven volgend seizoen voor UNA uit te willen blijven komen. Jelle Born is, evenals Jelle van Kruijssen, een jongen van de club. Na zijn avontuur in Amerika tijdens de winterstop is Born teruggekeerd en nu heeft hij alweer de nodige speelminuten gemaakt. Lorenzo Koenders komt over vanuit UNA O-23, maar heeft het huidige seizoen ook al geroken aan het eerste elftal, waar hij enkele wedstrijden heeft ingevallen.

Nieuwe assistent trainer

UNA heeft de trainersstaf kunnen aanvullen met Jordi Luijten als assistent-trainer. Luijten (30) heeft de laatste twee jaar Sparta’18 onder zijn hoede gehad als trainer. Hij komt uit Meijel en is een jonge fanatieke UNA-trainer die ook in het verleden als bewegingsagoog heeft gewerkt. In het dagelijks leven is hij docent aan het CIOS in Sittard. Jordi gaat samen met de nieuwe hoofdtrainer Jurriaan van Poelje, Danny Blankers (trainer O-23) en Jurgen de Haan als technisch manager, komend seizoen aan de slag bij UNA.