dinsdag 18 juni 2024
snapshot 25 jaar de rank

TV uitzending dit weekend – ‘Veldhoven in Beeld’

Veldhoven – In het TV programma dat de omroep dit weekend continue uitzendt, besteden we aandacht aan twee Veldhovense gebeurtenissen. Het Veldhovens Muziekkorps dat muziek maakt in Corona tijd én basisschool De Rank dat jarig is geweest: 25 jaar!

‘Veldhoven in beeld’ is te zien op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond om 19.00, 21.00 en 23.00 uur via:

KPN: kanaal 1373

Ziggo Mediabox: programma 31

Ziggo Horizon: programma 36

Ziggo CI+ module: programma 328

T-Mobile: kanaal 797

Programma:

  • Het Veldhovens Muziekkorps is door corona een half jaar niet zichtbaar geweest. Daar wilde de harmonie graag verandering in brengen door een muzikale rondgang door Veldhoven-dorp. Op zaterdag 21 september startte de tocht bij de Locht. In deze reportage vertelt de voorzitter van het VMK over de corona uitdagingen. Maar ondanks dat is het korps springlevend.
  • De Rank in de wijk Cobbeek bestond in september 2020 25 jaar. De protestante basisschool vierde dit uitbundig, binnen de maatregelen rondom corona. Twee dagen lang werden er diverse workshops georganiseerd in samenwerking met de Brede School Veldhoven en Art4U kunsteducatie. De afsluiting was een presentatie op school en een optocht door de wijk. In deze reportage spreken we directeur Gijs van Vark over het verleden, heden en de toekomst van de school, gevolgd door een tafelgesprek met twee leden van de activiteitencommissie over de festiviteiten. Uiteraard zien we ook de kinderen zichtbaar genieten van alle evenementen.