woensdag 19 juni 2024
Hart op ASML gebouw
Bovenin het hoofdgebouw ASML wordt door lichten een hart gevormd. @foto: ASML / Bart van Overbeeke

Maxima Medisch Centrum neemt extra maatregelen

Veldhoven – Het Maxima Medisch Centrum zegt vandaag op haar website dat het nieuwe maatregelen heeft getroffen. Vanwege een toename van het aantal patiënten met COVID-19 wordt een deel van de niet-spoedeisende operaties uitgesteld.

De artsen maken een zorgvuldige afweging welke operaties veilig kunnen worden uitgesteld. Wiens afspraak niet doorgaat, wordt gebeld. Wie niets hoort, wordt geopereerd. Het ziekenhuis probeert uiterlijk vrijdag vóór de operatie te bellen.

Verder gaat de zorg gewoon door, zeker de zorg die niet kan wachten. Ook de geplande afspraak op de polikliniek. Heeft u klachten of twijfels of u naar het ziekenhuis kunt komen op het moment van uw geplande afspraak? Dan vraagt het ziekenhuis dat u contact opneemt met de polikliniek.

Het Maxima roept iedereen op, als mogelijk alleen naar het ziekenhuis te komen, tenzij het écht niet anders kan. Als er minder mensen in het ziekenhuis zijn, kan ze beter de 1,5 meter regel hanteren. Eén begeleider is wel toegestaan, als u jonger bent dan 18 jaar of als u vanwege uw afspraak, onderzoek of behandeling niet alleen naar het ziekenhuis mag komen. Toch kan het zijn dat uw begeleider tijdens uw bezoek niet mee naar binnen mag in de spreekkamer, behandelkamer of wachtkamer. In alle andere gevallen moet de begeleider buiten het ziekenhuis wachten.

Bezoek mag in de volgende gevallen niet naar het ziekenhuis komen:
• Als de bezoeker COVID-19-achtige klachten heeft;
• Als de bezoeker uit een land of regio komt waar code oranje geldt;
• Als de bezoeker wordt onderzocht in een contactonderzoek van de GGD.

Vanaf binnenkomst zijn alle patiënten, begeleiders en bezoekers vanaf 12 jaar verplicht een mondkapje te dragen. Mocht u geen eigen mondkapje hebben, dan ontvangt u bij binnenkomst een mondkapje van Máxima MC. U draagt een mondkapje tijdens het gehele bezoek aan het ziekenhuis, tenzij de behandelaar aangeeft dat het mondkapje kan worden afgezet.