dinsdag 21 mei 2024
winterbanden gratis stockfoto

Gemeente is klaar voor gladheidbestrijding

Veldhoven – De wintermaanden staan voor de deur. Het weer wordt slechter en de kans op gladheid neemt toe. Een goed moment om het over gladheidbestrijding in Veldhoven te hebben. De gemeente is er klaar voor.

Afgelopen maanden zijn de voorbereidingen voor de winterperiode al getroffen. Er is zout ingekocht, het strooimateriaal is gereed gemaakt en de routes zijn geactualiseerd.

Het gladheidseizoen loopt van 15 oktober tot 15 april. In deze periode houdt een piketfunctionaris 24 uur per dag en zeven dagen per week de weersverwachting in de gaten. Zo nodig geeft hij opdracht tot strooien. Waar er precies gestrooid wordt staat in het gladheidbestrijdingsplan. Houd er rekening mee dat niet op alle openbare wegen, paden en pleinen gestrooid kan worden. Op diverse locaties worden zoutkisten geplaatst. U kunt hiervan gebruik maken zodat de toegankelijkheid van de voorzieningen gewaarborgd blijft. De gemeente vult de zoutkisten tijdens de winterperiode regelmatig bij.

Wilt u meer weten over de gladheidbestrijding in Veldhoven? Kijk dan op de pagina Strooiroutes. Daar vindt u het gladheidbestrijdingsplan, de strooiroutes en de locaties van de zoutkisten.