dinsdag 28 mei 2024

Uitreiking Veldhovense Cultuurprijs live op TV

Centrum – Op dinsdag 12 oktober is de uitreiking van de Veldhovense Cultuurprijs 2021, om 20.00 uur in de grote zaal van Theater de Schalm. Voorafgaand aan de de theatershow ‘100 op een hoop’ wordt de winnaar bekend gemaakt. De show zal Omroep Veldhoven later uitzenden.

Hier vindt u ons op de kabel.

De Veldhovense Cultuurprijs is op initiatief van Museum ’t Oude Slot in 2014 in het leven geroepen. De prijs is bestemd voor professionele kunstenaars, groepen of kunst- en cultuurinstellingen. Maar ook veelbelovende jonge talenten en bekende kunstenaars uit de regio komen in aanmerking. De gedachte achter de prijs is dat cultuur niet alleen je eigen particuliere hobby is, maar dat de invloed op het culturele klimaat veel verder reikt en serieus bijdraagt aan een goed woon/werkklimaat voor de samenleving. Daarmee is deze prijswinnende cultuurdrager een voorbeeld voor het ontwikkelen van je eigen unieke talent en een culturele promotor van Veldhoven en De Kempen.

De prijs bestaat uit een bronzen penning, ontworpen door de Veldhovense kunstenaar Jan Dams. Daarnaast krijgt de winnaar een presentatiemogelijkheid aangeboden bij één of meerdere van de professionele culturele instellingen van Veldhoven. Eerdere winnaars zijn: Bertus Borgers (2014), Studio Giftig (2015), Norbert van Onna (2016), Henrieke Goorhuis (2017), Hanneke Hielkema (2018), Johan Sanders (2019) en Lisette Oosterbosch (2020).