dinsdag 21 mei 2024
De achterhoede is te laat om Someren van scoren af te houden - Foto: Willem Binnendijk

Someren maat(je) te groot voor RKVVO

Oerle – Het was voor de Oerlenaren een wedstrijd om snel te vergeten. SV Someren was vanaf de start een maat te groot voor het vaandelelftal van RKVVO. Someren was veel feller aan de bal en alle ‘afvallende’ ballen werden gedurende de gehele wedstrijd een prooi voor de tegenstander. Eigenlijk heeft RKVVO geen enkele kans weten te creëren gedurende de gehele wedstrijd en dat baart nog de meeste zorgen. Het elftal heeft dringend behoefte aan een succes en nieuwe impulsen vanuit de spelersgroep om het tij te keren.

De doelpunten voor Someren in de eerste helft kwamen voort uit slecht verdedigingswerk en onvoldoende alertheid bij dode spelmomenten. In de 9e minuut kon de spits van Someren vrij inkloppen bij een corner binnen de 5 meter en in de 27e minuut werd er slordig uitverdedigd waarna Wouter Verhoeven werd gepasseerd in de verre hoek. Gezien de felheid van Someren en de onmacht op het veld bij RKVVO was de wedstrijd eigenlijk op dat moment al gespeeld.

In de tweede helft werd RKVVO in het begin iets sterker en golfde het spel een fase op en neer. Totdat door een terugspeelbal in de 64e minuut de spits van Someren in stelling werd gebracht en de 0-3 op het bord stond. Vanaf dat moment was de wedstrijd echt gelopen. RKVVO geloofde er niet meer in en Someren volharde in de aanvalsdrift. Vanaf de 78e minuut liep de score verder op van 0-3 tot uiteindelijk 0-7. RKVVO stortte als elftal volledig in elkaar en de wissels konden de neergang niet keren.

Een wedstrijd om snel te vergeten en het vizier te richten op Valkenswaard, de volgende tegenstander. Voor het gehele elftal de klus om de komende week de kopjes weer fris te krijgen en de juiste tactiek te vinden om het eerste succes dan maar in Valkenswaard op te halen.

Doelpunten:
9. N. de Louw 0-1, 28. K. de Louw 0-2; 60. van den Boomen 0-3, 77. Schweren 0-4, Hoeben 0-5, van den Boomen 0-6, van den Boomen 0-7

Opstellingen:
RKVVO: Verhoeven; Rijkers, Mol, van Reijen, Soetens, Sanders (van Bussel), Verhoeven, van Sambeek, Jongenelen, van Dijk (Oosterbosch), Soetens (Dirks)
SV Someren: Joosten, van Stratum (73. Burger), N. de Louw, Schweren, W. van den Boomen, L. Hoeben, Bouwmans (80. Hurkmans), Sonnemans, Fondon (63. T. van den Boomen), K. de Louw, J. Hoeben