donderdag 28 maart 2024
Brian Boogers kopt op het Unitas-doel - Foto: Thieu Vlemmix

Prima prestatie gehavend UNA

Zeelst – Op een fraaie zonnige dag op Sportpark Zeelst kwamen voor aanvang van de wedstrijd tussen UNA en GVV Unitas denkbeeldige wolken boven drijven. Het toch al gehavende team van Harrie Gommans kreeg te kampen met nog meer tegenslag. Doelman Yannick Derix was geblesseerd en ook Scheepers, Sijbers, Jagt en Koç, de topscorer van de ploeg, moesten afhaken. Voor aanvang van de partij waren de verwachtingen op een goede afloop dan ook niet hoog gespannen. Het liep echter anders af.

De ploeg die Gommans in het veld bracht gaf vanaf minuut één gas en de gasten van Unitas uit Gorinchem zetten daar weinig tegenover. Rob van Boekel schoot over en Brian Boogers zag zijn poging in een hoekschop eindigen. Af en toe kwamen de roodwitten van trainer Van Oostrum voor het doel van doelman Kay Huybers, die overigens een fraaie partij speelde. Hij was in de negentiende minuut niet in staat om de 0-1 te voorkomen bij een ongelukkig eigen doelpunt van Puts. Unitas kreeg nog enkele kansen om de score te vergroten, maar het bleef lang 0-1. Na ruim een half uur werd Nick Tielemans binnen de 16 gevloerd, met als gevolg een strafschop voor de geelzwarten. Brian Boogers schoot vanaf elf meter de penalty onberispelijk achter keeper Ronald Vlot: 1-1.

Na de pauze ging UNA verder op de ingeslagen weg. Het bouwde een overwicht op wat na ruim een uur beloond werd. Een strakke voorzet van de op rechts mee naar voren opgerukte Thomas Horsten werd bij de 2e paal binnengewerkt door Rob van Boekel, 2-1. Daarna moesten de Zeelstenaren weer een tegenslag verwerken. Na een duel om de bal vond scheidsrechter Tissingh dat hij Teun Willems een rode kaart moest geven. Gezien de overtreding een nogal zware straf, waardoor UNA met tien man verder moest.

Met nog ruim een kwartier te spelen kwam Max van den Akker in de ploeg. Een super succesvolle wissel van trainer Harrie Gommans, want amper drie minuten later knalde Max van 20 meter snoeihard de 3-1 achter Vlot. UNA leek op rozen te zitten maar in blessuretijd kwam Unitas toch nog op 3-2 door Medhanie Habtemariam. Het was voor de ploeg uit Gorinchem te kort om het voor UNA nog echt gevaarlijk te maken.

Een gehavend UNA liet inzet en werklust zien en met deze prima prestatie waren de donkere wolken voor aanvang van de wedstrijd geheel verdampt.

19. Puts 0-1 (e.d.), 33. Boogers 1-1 (str); 63. R. van Boekel 2-1, 77. Van den Akker 3-1, 3-2

UNA: Huybers; Horsten, Puts, Van Gerven; Boulghalgh, Franssen (85. Nguyen), Boogers (91. Bergraaf), R. Van Boekel (73. van den Akker); Senders, Tielemans, Willems
GVV Unitas: Vlot; Tefera, Hak, Tsegay, Cimen, Zaimi, Gurcuoglu, Mihreteab, Pisas, Boulamhayan, Habtemariam