donderdag 25 juli 2024
De Olympiade gaat dit jaar ook door. Foto: Stichting Vakantiewerk Veldhoven

Vakantiewerk organiseert dit jaar wel activiteiten

Stichting Vakantiewerk Veldhoven organiseert al jarenlang activiteiten in de zomervakantie, oorspronkelijk voor kinderen die niet op vakantie konden omdat de ouders het niet konden betalen. Tegenwoordig sluiten ook andere kinderen uit heel Veldhoven aan. Vorig jaar moest de stichting vanwege corona haar vaste zomeractiviteiten afgelasten, dit jaar kan een aantal dingen wel doorgaan.

Jeugdland en de Huttenweek kunnen nog niet. “Maar hopelijk volgend jaar wel weer”, zegt Wendy Schoofs. “De gemeente kon pas in juli een vergunning afgeven. Begrijpelijk dat ze wilden wachten, maar dat gaf ons te weinig voorbereidingstijd, dus hebben we die twee weken dit jaar geschrapt.” Ook wandeldriedaagse Dwars door Veldhoven kan dit jaar niet doorgaan. Wat wel door kan gaan zijn de verschillende dagactiviteiten in de zomervakantie. De bustocht, het bezoek aan pretpark Billy Bird, het speel- en zwemfestijn, kanovaren en de Olympiade gaan door. Daarnaast werkt de stichting sinds vorig jaar samen met de kindervakantieweek en bieden de partijen nu gezamenlijk een vakantieweek aan. Schoofs: ”Vorig jaar zochten we elkaar op, omdat we toch graag iets wilden organiseren voor kinderen. Die samenwerking is nu structureel geworden en we verzorgen nu een tweedaags kamp voor de kleintjes van 5 tot en met 7 jaar en een vierdaags kamp voor de oudere kinderen van 8 tot en met 12.”

Vooraf aanmelden verplicht

Anders dan voorgaande jaren, moeten kinderen dit keer vooraf worden aangemeld. De aanmeldingen stromen nog niet zo hard binnen. Schoofs weet niet waar dat mee te maken heeft. “Misschien dat toch meer mensen op vakantie gaan, omdat ze vorig jaar niet konden. Of dat het feit dat ze zich moeten aanmelden mensen tegenhoudt. Dat ze het weer afwachten en bang zijn dat het niet doorgaat met slecht weer. Maar de activiteiten gaan gewoon door, tenzij het onveilig is. In verband met de maatregelen, is het écht niet mogelijk om ter plekke nog dagkaarten te komen. Ouders moeten hun kinderen echt vooraf aanmelden.” En daar kunnen ze het beste niet te lang mee wachten. Zo kan aanmelden voor Billy Bird bijvoorbeeld nog maar tot en met 2 augustus, omdat ook de pretparken vooraf moeten weten hoeveel mensen er komen.

Aanmelden & Leergeld

Voor de aanmeldingen vanuit Stichting Leergeld is een speciale regeling getroffen. “Mensen uit die doelgroep kunnen vaak niet online aanmelden, of niet online betalen omdat ze bijvoorbeeld leefgeld hebben. Daarom krijgen wij via Leergeld papieren formulieren en voeren wij het voor hen in. De factuur gaat naar Leergeld.” Mensen die zelf de activiteiten niet kunnen betalen en wel hun kinderen mee willen laten doen, kunnen zich aanmelden via Leergeld. Kijk voor contactinformatie op: www.leergeldveldhovendekempen.nl. Kijk voor het programma en de informatie voor reguliere aanmeldingen op: www.vakantiewerkveldhoven.nl