dinsdag 18 juni 2024

Veelbelovend Ondernemer van het jaar 2021: Geert en Marly

Centrum – Woensdagavond ging de trofee voor de Veelbelovend Ondernemer van het jaar 2021 naar Geert van Loon en Marly de Crom. Bijna driehonderd ondernemers en partners waren daar getuige van in theater De Schalm. Veldhoven Verbindt is de titel van dit zogeheten business event dat elk jaar plaatsvindt.  Presentatrice Anne-Marie Fokkens leidde de avond. Burgemeester Delhez mocht de trofee overhandigen.

Veldhoven Verbindt is het platform van alle netwerkverenigingen en serviceclubs in Veldhoven. Omdat de gemeente in 2021 jarig was, is er voor deze avond opgetrokken met Veldhoven 100 om ook de zakelijke aspecten voor het voetlicht te brengen.

De feestelijke avond stond in het teken van ontmoeten, verbinden en inspireren. Er was voor een flitsend infotainmentprogramma gezorgd. Verschillende ondernemers uit Veldhoven stonden op het podium. Maartje van Schagen (Simac) en Anke van Diessen (Van Diessen Keukens) spraken over het stokje overnemen in familiebedrijven. Ook voormalig wethouder en tegenwoordig lid van de Tweede Kamer, Daan de Kort was te gast.

Naast het bomvolle programma met een muzikale omlijsting werden de twee belangrijke prijzen uitgereikt. Louis Groenen, eigenaar van Groenen Groep ontving de Veldhovense ondernemerstrofee 2021 tijdens het businessevent de Kracht van Veldhoven. Geert van Loon en Marly de Crom van Lovano Kitchen & Bar uitgeroepen tot Veelbelovend Ondernemer van het jaar.

Positieve instelling

Groenen Groep is actief in grond- en sloopwerken en wegenbouw. De jury roemde de oprichter van het bedrijf om zijn positieve instelling en de trouwe klant- en medewerkersrelaties. Louis Groenen had geen gemakkelijke start met zijn bedrijf, maar maakte er desondanks een succes van. Het bedrijf onderhoudt bijvoorbeeld al 35 jaar een relatie met ASML en de aannemers die voor dat bedrijf werken. Ook loopt het bedrijf voorop in veiligheidscertificeringen en moedigt innovatie aan. Als ondernemer loopt Groenen graag tien stappen vooruit op de concurrentie. De jury noemde verder Groenens grote maatschappelijke betrokkenheid. “Nee zeggen” tegen klanten is voor Louis en zijn team geen bespreekbare optie; hij voelt het als een uitdaging om zijn klanten te blijven helpen, zo schrijft de jury in haar rapport.

Warme relatie

Geert en Marly kregen 47% Procent van de publiekstemmen op de Veelbelovend Ondernemer van het jaar. De jury van de Veldhovense Ondernemerstrofee stemde bovendien unaniem op de eigenaars van Lovano. Samen vormde het stel caférestaurant Oers Gezellig om tot Lovano met een eigentijdse variant van een sharing dish-concept. Uit het juryrapport: ‘Geert en Marly hebben een warme relatie met evenementen in en voor Oerle, zijn een aimabele gastheer en -vrouw bij wie gastvrijheid altijd voorop staat, acteren laagdrempelig en zijn benaderbaar.’

Na afloop van het programma werd er nog lang na geborreld in de grote zaal van de Schalm.