zondag 23 juni 2024
Peloton in de Kempen @Foto NGMS Bart de Goede

Dit weekend koersen door De Kempen

Veldhoven – Dit weekend staan Veldhoven en de Brabantse Kempen in het teken van wielrennen. Op zaterdag wordt de 25e internationale ZLM Omloop der Kempen Ladies verreden. Op zondag de 73e Simac Omloop der Kempen voor mannen. Op de website van Omroep Veldhoven kunt u de koers live volgen via het live-blog (rechtsboven op dit scherm).

Ook nieuwelingen en junioren doen mee. Er is een toertocht over 65 kilometer of 125 kilometer en er zijn clinics en wedstrijden voor jeugdige beginners tussen 5 en 15 jaar.

Vrouwen

De vrouwenkoers is dit jaar gepromoveerd naar het internationale UCI 1.2 niveau. Daarvoor is er een nieuw parkoers uitgestippeld. Het vrouwenpeloton start zaterdag om 16:00 uur op De Plaatse in Veldhoven Dorp. Zij koersen in een lus door Riethoven, Bergeijk, Postel (B), Hoge en Lage Mierden, via Bladel en Steensel naar Knegsel en weer terug naar Veldhoven. De rit gaat over 125 kilometer met daarin een aantal stevige kasseienstroken. De deelnemers komen uit Nederland, België, Australië, Noorwegen, Groot-Brittannië, Luxemburg, Italië en Ierland.

Mannen

Op zondag rijden de mannen de 73e editie van de Simac Omloop der Kempen. Het parcours is 190 kilometer lang en strekt over een zuid-lus en een noord-lus door de Kempen. Een opvallende deelnemer is Matthijs Büchli, de tweevoudig Europees kampioen, viervoudig Wereldkampioen en sinds Tokyo 2021 Olympisch gouden medaille winnaar in de teamsprint op de baan. Aan de start staat ook het team VolkerWessels met Coen Vermeltfoort, Bertjan Lindeman en Daan van Sintmaartensdijk, de winnaar van de Omloop der Kempen 2018 en leider in de huidige Topcompetitie.

Jeugd

Samen met wielerteam Jumbo-Visma organiseert de Omloop der Kempen het programma Ready2Race. Dit zijn wedstrijdjes en clinics voor de jeugd van 5 t/m15 jaar. Een racefiets en helm kun je ter plekke lenen. Aanmelden via de website.

Wie zelf wil fietsen op zondag 15 mei kan deelnemen aan de toertocht die start tussen 8:00 en 11:30 vanaf De Plaatse in Veldhoven Dorp. Er is een afstand van 65 en 125 kilometer. Alle informatie over de koers vindt u op www.omloopderkempen.nl