zondag 26 mei 2024
Mirjam Mare vertelt

Verhalenburcht in ’t Oude Slot met Mirjam Mare 

Zeelst – Op zondag 21 april is er de volgende editie van de ‘Verhalenburcht van Veldhoven’. Van 14.00 tot 15.30 uur kunnen museumbezoekers luisteren naar vertelster Mirjam Mare, met verhalen uit het hoge Noorden. 

Mirjam Mare vertelt zoals ze zelf is: expressief, warmbloedig en met veel gevoel voor drama. Ze verstaat de kunst om met minimale middelen een rijkdom aan beelden te scheppen. Afgestudeerd aan de Theaterschool te Amsterdam treedt ze al meer dan dertig jaar op voor congres, bruiloft, theater, bedrijven, jubilea enzovoort, met een keuze uit meer dan 60 verhalen. Haar vertelvoorstellingen zijn belevingen in passie en humor met veel theatrale elementen.

Over de verhalen

Zondagmiddag 21 april vertelt ze enkele mythische verhalen uit het hoge Noorden en na de pauze het ontroerende verhaal De Sneeuwgans, naar een novelle van Paul Gallico.

De Sneeuwgans

Een visserskind vindt in een wijd uitgestrekt moeras bij de kust van Engeland een grote witte vogel. Hij is gewond en ze pakt hem op. Waar moet ze heen? Ze besluit ermee naar de oude vuurtoren te gaan. Niemand die meer van vogels afweet dan de gebochelde schilder die zich daar heeft teruggetrokken. Dit is het begin van een bijzondere vriendschap en onmogelijke liefde tegen het decor van de Tweede Wereldoorlog.

Over de Verhalenburcht

Onder de titel ‘Verhalenburcht van Veldhoven’ werken museum ’t Oude Slot en Vertelclub Veldhoven – kortweg Verve – samen. Zij bieden maandelijks een activiteit aan. De vertelkunst behoort tot het ‘immaterieel erfgoed’: u kunt verhalen niet ‘vastpakken’ maar verhalen worden wel al eeuwenlang verteld en overgedragen. Museum ’t Oude Slot richt zich op materieel erfgoed en volkscultuur.  Vertelkunst is onderdeel van de volkscultuur en vormt dus een logische combinatie met het museum. 

Museum ’t Oude Slot

U vindt het museum aan de Hemelrijken 6 in Veldhoven. Openingstijden: woensdag tot en met zondag van 13.00 – 17.00 uur.

Entreeprijzen: voormuseumkaarthouders is toegang gratis. Volwassenen: 6 euro. Jeugd van 6 tot en met 17 jaar: 4 euro. Kinderen tot 6 jaar: gratis, mits begeleid door een volwassene.