dinsdag 28 mei 2024
Vlag speciaal gemaakt voor carnaval

Vlag ‘Rommelgat de sgonste’ gehesen 

Centrum – Op zaterdagmiddag 13 februari is de vlag van Rommelgat de sgonste gehesen voor het gemeentehuis. Door het coronavirus gaan alle activiteiten tijdens deze carnaval niet door. Om carnaval 2021 niet ongemerkt voorbij te laten gaan is door Prins Es d’n Urste, voorzitter SOK Frank Verspaandonk, Burgemeester Marcel Delheze en wethouder Hans van de Looij om 15.11 uur de Rommelgatse vlag gehesen.

Burgemeester Delhez hoopt dat met het hijsen van de vlag een nieuwe traditie gaat ontstaan waarbij bij alle huishoudens in Veldhoven tijdens de carnaval de Rommelgatse vlag wappert.  Voorzitter SOK Frank Verspaandonk geeft aan dat iedereen de vlag kan bestellen bij optocht@rommelgatdesgonste.nl , naast het bestellen van de vlag kan  men een bijzonder SOK-speldje bestellen in verband met het 60-jarig bestaan van Stichting Organisatie Karnaval Veldhoven. Het bijzondere speldje is voorzien van een diamant ter gelegenheid van het jubileum, het speldje kan worden besteld bij penningmeester@rommelgatdesgonste.nl .

Wethouder Hans van de Looij geeft aan dat het niet doorgaan van de festiviteiten jammer is, hij spreekt de hoop uit dat de activiteiten in november ingehaald kunnen worden. Tijdens die gelegenheid zal het 60-jarig bestaan van SOK worden gevierd en het 100-jarig bestaan van gemeente Veldhoven.

Prins Es d’n Urste is voor tweede jaar op rij Prins van Veldhoven. De Prins had graag gezien dat inmiddels een andere Prins zou zijn benoemd die, net zo als zijzelf , een fantastische tijd heeft.  Het is bijzonder dat de eerste vrouwelijke Prins 2 jaar achter elkaar regeerd en twee jaar achter elkaar de optocht niet is doorgegaan. Vorig jaar ging de optocht niet door vanwege de storm en dit jaar vanwege de coronamaatregelen.

Voor de kinderen van Veldhoven is een virtuele optocht georganiseerd. Voorzitter van de optochtcommissie Roel de Win geeft aan dat in 7 wijken van Veldhoven een QR optocht is georganiseerd die loopt tot en met 16 februari 17.00uur. Door middel van het scannen van de QR in de wijk kunnen de kinderen een dertigtal opdrachten maken. Meer informatie hierover is te vinden op de facebookpagina van SOK.