dinsdag 21 mei 2024
Uitreiking Ster van Veldhoven
De vrijwilligers van de Ziekendag. Fotograaf: John van de Kerkhof Verslag: Esther Westerhuis

Vrijwilligers Ziekendag ontvangen Ster

Veldhoven – Zondag 8 september kregen de 170 vrijwilligers van de Ziekendag (Happy Sunday) de Ster van Veldhoven uitgereikt door wethouder Mariënne van Dongen.

Het was de veertigste editie van de jaarlijkse Ziekendag met sinds vandaag de nieuwe naam Happy Sunday. Voor de Ziekendag is een grote groep vrijwilligers in touw. Ze bezoeken zieken en brengen fruitmanden naar de mensen die niet naar de Ziekendag kunnen komen. In de maanden voorafgaand aan het evenement zoeken ze sponsoren. Tijdens de Ziekendag zijn de vrijwilligers voor en achter de schermen actief.

De Ster die vanmiddag werd uitgereikt, is gemaakt door een van de dames van de Vrouwengroep van GGzE De Boei Veldhoven. De vrouwengroep bestaat uit ongeveer acht deelnemers in de leeftijd van begin 20 tot eind 60. Ze komen elke woensdagochtend bij elkaar om creatief bezig te zijn. Ondertussen kunnen ze hun verhaal kwijt en delen ze lastige, maar ook mooie dingen met elkaar.

Ster van Veldhoven
De Ster van Veldhoven is een initiatief van de gemeente. De gemeente Veldhoven wil zo haar waardering tonen voor de inzet door vrijwilligers. De houten sterren worden gemaakt bij Severinus. Kunstenaars op de dagbesteding van Severinus en van SWOVE, GGzE De Boei en Combinatie Jeugdzorg beschilderden de sterren. Iedere ster is uniek.