zaterdag 20 april 2024

Marvilde niet scherp tegen Best Vooruit

Meerveldhoven – Na twee overwinningen van zowel Marvilde als Best Vooruit waren beide teams al zeker van een vervolg in de beker. Vandaag was dus een “vriendschappelijke” wedstrijd en Marvilde leek dat wel heel letterlijk te nemen. Best Vooruit was tot een paar minuten voor het einde van de wedstrijd de betere ploeg en won verdiend met 1-2. Een mooie gelegenheid voor Marvilde-trainer Edwin Slagboom om duidelijk te maken dat je geen wedstrijden wint op 80%.

Al na 4 minuten keek Marvilde tegen een achterstand aan. Martijn van de Sande gaf de bal voor vanaf rechts en midden voor het doel kon Tim Fiolet de bal in het lege doel tikken, 0-1. Best Vooruit bleef de betere en creëerde enkele kansen, maar dat leidde niet tot grote doelkansen. Marvilde kwam in de eerste helft geen enkele keer tot een grote kans. In de 39e minuut kreeg Robin Buiks de bal, na geklungel in de Marvilde-verdediging, in de voeten en na een slalom kon hij de bal in een leeg doel tikken, 0-2.

In de tweede helft kwam een lange bal van Mark van Doorn (57.) bij Max van den Akker terecht. Hij gaf de bal op Muti Nawabi die op 11 meter midden voor het doel uithaalde, maar zijn schot werd geblokt. In de eerste de beste aanval hierna van Best Vooruit ging Robin Buiks over links op pad en gaf de bal voor vanaf de achterlijn. Op 7 meter midden voor het doel had Mark Hertogs de bal voor het intikken, maar hij miste de bal volledig met zijn rechtervoet. Best Vooruit moet welhaast in slaap gesust zijn geweest, want plots leek Marvilde op het einde van de wedstrijd toch nog langszij te kunnen komen. In de 88e minuut nam Robbert Born op rechts een corner en op een paar meter midden voor het doel kon Muti Nawabi ongehinderd inkoppen. Helaas kopte hij recht naar de keeper. Eén minuut later werd Max van den Akker neergelegd in het strafschopgebied en de toegekende strafschop werd onberispelijk door Max zelf ingeschoten, 1-2. Marvilde zette nog even aan, maar de grootste kans werd door Salim Zeroual vanaf rechts diagonaal voor het doel langs geschoten.

Ondanks de nederlaag is de volgende ronde van de districtsbeker bereikt. Volgende week begint de competitie met meteen een sterke tegenstander die naar sportpark Jongelingsveld komt: het Eerselse EFC.

4. Fiolet 0-1, 39. Buiks 0-2; 89. v.d. Akker 1-2

Marvilde: v. Rooij, Yilmaz, J. Born (46. Breton), R. Born, d. Matter;  Zeroual, M. v. Doorn, v.d. Weijer (73. Kantelberg); d. Bie (73. Janssens), Muti Nawabi, v.d. Akker