dinsdag 21 mei 2024

Basketbalclub VIDO opent seizoen succesvol

Veldhoven – Vorig seizoen promoveerden zowel het Eerste Vrouwen- als het Eerste Mannenteam van de Veldhovense basketbalclub VIDO naar de 2e divisie (de mannen sloegen daarbij zelfs de 1e klasse over). Op dit niveau kwam BC VIDO nog niet eerder uit. De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen verliep uitstekend: zowel de Vrouwen (VSE1) als de Mannen (MSE1) wonnen hun eerste wedstrijd op het hogere niveau!

VIDO VSE1
De Vrouwen startten het seizoen tegen Kimbria uit Maastricht. De gasten maakten behoorlijk wat indruk tijdens het warmlopen: met negenen liepen zij een gedisciplineerde warming up en één van hen was zeker groter dan 1.90 meter. De eerste minuten was duidelijk te zien dat beide teams de zomer nog in de benen hadden: BC VIDO noch Kimbria wist veel te scoren. Wel creëerde BC VIDO aardig wat open kansen, wat Kimbria maar moeizaam voor elkaar kreeg door de strakke defense van de Veldhovense vrouwen. Dat bood hoop voor de rest van de wedstrijd. In het tweede kwart wisten de Veldhovense vrouwen dan ook een gaatje te slaan. Met een bescheiden voorsprong ging BC VIDO de rust in. In het derde kwart bleef de defense strak en begon er ritme te komen in de offense. De vrouwen van BC VIDO wisten uit te lopen en zouden niet meer omkijken: het debuut in de tweede divisie werd gewonnen met 68-49.

VIDO MSE1
De Mannen troffen meteen een pittige tegenstander: BC Eindhoven dat veel ervaren spelers in huis heeft die al jarenlang in de 2de Divisie samenspelen. BC VIDO nam vanaf het begin de leiding, maar BC Eindhoven bleef goed in de buurt. Ook de mannen wisten in het tweede kwart een gat te slaan. Met een voorsprong van 14 punten en nog 3 minuten te spelen voor de rust ging de enige Veldhovense center Sem door zijn enkel. Zonder echte big man in de line-up wist BC VIDO deze 3 minuten goed door te komen, en met een voorsprong van 13 punten gingen zij de rust in.

De enkel van Sem werd getaped, de pijn werd verbeten. Sem startte het derde kwart, maar was zichtbaar beperkt. Verschillende keren werd hij in stelling gebracht, maar zijn enkel belette het hem om zijn kansen te benutten. BC Eindhoven rook een kans, en begon aan een comeback. Met een run wisten zij de voorsprong van de Veldhovense mannen te halveren tot 7: het zou nog spannend kunnen worden. BC VIDO nam een time out om de focus te herpakken en nam meteen de regie terug over de wedstrijd. De voorsprong werd uitgebreid tot 19 punten en het publiek voelde dat de wedstrijd gespeeld was. Een late push van BC Eindhoven met een aantal verre, knappe driepunters mocht niet meer baten: de Veldhovenaren wisten de gasten op afstand te houden. Ook de mannen konden daarmee hun debuut in de 2de Divisie afsluiten met een overwinning, 76-66.

Zaterdag 21 september spelen zowel de Vrouwen (15:00 uur in Sittard tegen BC Bumpers) als de Mannen (20:15 uur in Den Bosch tegen EBBC) een uitwedstrijd. Zondag 29 september zal de eerstvolgende gelegenheid zijn om beide teams in Den Ekkerman te komen aanmoedigen.