donderdag 28 maart 2024
Het eerste damesteam van VIDO

Wisselend succes VIDO tegen Black Eagles

Heren Basketballers van VIDO verliezen in de laatste 5 seconden

Zondag 8 december namen de heren van BC Vido MSE1 het op tegen The Black Eagles MSE2. De twee teams gaan nek aan nek in de competitie en vullen samen de gedeelde derde positie in het klassement. De heren van BC Vido kwamen hard uit de startblokken en pakten de eerste 6 punten van de wedstrijd. The Black Eagles probeerden in de eerste kwart bij te blijven maar BC Vido leek toch de overhand te nemen. Met een voorsprong van 16-11 werd de tweede kwart ingegaan.

Ondanks de sterke aanval van BC Vido konden The Black Eagles toch weer aanhaken. Door middel van 14 punten vanuit tegenstander nummer 6 werd de ruststand 41-40 in het voordeel van BC Vido. Ook in de derde kwart gingen de teams gelijk op en wist BC Vido een kleine voorsprong te behouden bij een stand van 57-54.

Begin vierde kwart liepen The Black Eagles echter uit naar een voorsprong van 5 punten, wat ze tot halverwege de vierde kwart vol konden houden. BC Vido zet een strakke verdediging neer en wist het momentum terug te pakken. Het kwam uiteindelijk neer op de laatste aanval van de heren van BC Vido. Met 70-71 en 4 seconden op de klok werd er een laatste aanval opgezet. Helaas kwam het schot tekort en namen de heren van The Black Eagles de winst mee naar huis.

Algeheel weer een wedstrijd waarin te zien was hoe klein het verschil is tussen deze teams in de tweede klasse. Volgende week zaterdag nemen de heren van BC Vido het op tegen de nummer 2 uit de competitie, BC Kimbria. Deze wedstrijd wordt om 17 uur in Maastricht gespeeld.

Dames 1 van BC VIDO boekt een ruime overwinning

Op zondag 8 december speelde BC Vido VSE1 een thuiswedstrijd tegen Black Eagles VSE1. Na een ruimte overwinning op de Eagles drie weken geleden en een close game tegen de nummer 1, startte BC Vido met vertrouwen aan de wedstrijd. Goede defense leidde tot een stand van 16-7 na het eerste kwart. In het tweede kwart speelden de Veldhovense dames sterk, de defense werd nog verder aangescherpt en de dames wisten elkaar te vinden in de offense: een overtuigende tussenstand van 40-17 bij rust.

De ruime voorsprong zorgde ervoor dat de nieuwe spelletjes geoefend konden worden en ook de bankspelers hun minuten konden maken. Het werd een overwinning waar Vido dames trots op kon zijn, met scores voor álle spelers! Eindstand: 75-48, met als topscorers: Marleen & Hanneke (17), Daphne en Lore (12).