dinsdag 18 juni 2024
Peter Kuipers Munneke, weerman bij de NOS

Weerman Peter Kuipers Munneke in de bibliotheek

Centrum – Op woensdag 18 januari komt de leukste weerman van Nederland naar Veldhoven. De bibliotheek organiseert ’s avonds een leuke en leerzame avond met wetenswaardigheden over het weer en het klimaat.

Hoewel iedereen tegenwoordig op zijn telefoon de weersverwachting kan bekijken, is er nog iedere avond een weerman te zien in het journaal. Eén van die weermannen is Peter Kuipers Munneke. In de Bibliotheek Veldhoven vertelt Peter over de toegevoegde waarde van de weerman en wat een weerman wel en niet kan voorspellen. Ook legt hij uit hoe je tegenwoordig het weer voorspelt en waarom je eigenlijk niet verder dan 10 dagen vooruit kunt kijken. Uiteraard is er ook voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Over Peter Kuipers Munneke

Peter Kuipers Munneke (Groningen, 1980) groeide op in Drenthe. Hij volgde het gymnasium, studeerde natuurkunde in Groningen en promoveerde bij het Instituut voor Marien en Atmosferisch Onderzoek Utrecht (IMAU). Zijn werkweek verdeelt hij tussen twee banen: klimaatonderzoeker bij het IMAU (specialisme poolgebieden) en weerman bij de NOS voor NPO Radio 1 en het NOS Journaal (sinds 2013). Verder gaf hij theatermuziekcolleges over de poolgebieden, maakte de podcast ‘De weerman’ en schrijft columns voor NRC. Peter woont met zijn vriendin en hun twee kinderen in Utrecht.

De avond met Peter Kuipers Munneke is op woensdag 18 januari van 19.30 tot 21.00 uur in de Bibliotheek Veldhoven. Voor meer informatie en kaarten kijk op de website van de bibliotheek.