woensdag 24 april 2024
De vertelclub Veldhoven - kortweg VerVe

Wereldverteldag in de Verhalenburcht

Zeelst – Op woensdag 20 maart is het Wereldverteldag. Een dag waarop vertellers en luisteraars wereldwijd de vertelkunst vieren door verhalen te delen met zoveel mogelijk luisteraars. Dit jaar is het thema ‘Bruggen bouwen’ (in het Engels: Building bridges). Ook in Veldhoven vieren we Wereldverteldag 2024 met een gratis toegankelijk vertelconcert in museum ’t Oude Slot. De avond wordt verzorgd door Vertelclub Verve in samenwerking met de Southern Comfort Barber Mates, een barbershopkoor uit Eindhoven.

Vertelclub Veldhoven – kortweg VerVe – bestaat uit mensen die samen een grote hobby delen: verhalen vertellen volgens de oude vertelkunst. Dus uit het blote hoofd, in combinatie met theatertechniek, lichaamstaal en mimiek. De Southern Comfort Barber Mates (SCBM) bestaat uit 14 enthousiaste mannen die vierstemmig, a-capella (dus zonder muzikale begeleiding) barbershopmuziek brengen. Ook zij zingen alles uit het blote hoofd. Met deze samenwerking slaan VerVe en SCBM letterlijk een brug tussen de vertelkunst en a-capella zang.

Reserveren

De entree is deze avond gratis. Het aantal zitplaatsen is beperkt. Wilt u zeker zijn van een plekje? U kunt stoelen reserveren via een mailtje naar info@museumoudeslot.nl (vol is vol). Zet in de mail alstublieft hoeveel plaatsen u wilt reserveren.

Praktische informatie

U vindt museum ’t Oude Slot aan de Hemelrijken 6 in Veldhoven. Het museumcafé is woensdagavond 20 maart open van 19.30 – 22.30 uur. Het vertelconcert begint om 20.00 uur
in expositieruimte ‘de Grote Schuur’ en duurt tot 22.00 uur.

Brengt u uw museumkaart mee? We vinden het fijn als we die mogen scannen.

Over de Verhalenburcht

Onder de titel ‘Verhalenburcht van Veldhoven’ werken het museum en de vertelclub Verve voortaan samen en bieden maandelijks een activiteit aan. De vertelkunst behoort tot het ‘immaterieel erfgoed’: je kunt verhalen niet ‘vastpakken’ maar verhalen worden wel al eeuwenlang verteld en overgedragen. Museum ’t Oude Slot richt zich op materieel erfgoed en volkscultuur. Vertelkunst is onderdeel van de volkscultuur en vormt dus een logische combinatie met het
museum.