woensdag 24 april 2024
Baronie in de verdrukking - Foto: Thieu Vlemmix

UNA smaakt ineindelijk weer het zoet van de zege (0-3)

Breda – Zes keer achtereen was UNA er niet in geslaagd om de volle winst te behalen. Dat lukte zondag in Breda wel tegen hekkensluiter Baronie.

De UNA-mannen kunnen wellicht nog meedoen voor een periodetitel, terwijl tegenstander Baronie vecht tegen degradatie. In de eerste helft was UNA de ploeg die in Breda het spel dicteerde. Het had een groot veldoverwicht wat in de 23e minuut leidde tot de openingstreffer. Louisben Jagt was op links ver naar voren opgerukt. Zijn voorzet vanaf de achterlijn werd op doel gekopt door Sten Senders. Baronie doelman Luuk Brand redde in eerste instantie, maar de rebound was een prooi voor Noah Nguyen, 0-1. UNA bleef in het restant van de eerste helft de bovenliggende ploeg: het creëerde kansjes met verzorgd voetbal, maar gescoord werd er niet meer tot aan de pauze

Na de thee bleef UNA de betere ploeg. Na enkele gevaarlijke momenten voor het Bredase doel was het uiteindelijk pas een kwartier voor tijd voordat UNA toesloeg. Een voorzet van Nguyen werd door Juul Respen hoog in de touwen geschoten, 0-2. Dat was in feite de beslissing, al kreeg Baronie daarop nog twee grote kansen. Eerst was het Skender Loshi die net over het Zeelster doel schoot en een minuut later mikte Yassine Mejres net naast. In de 90e minuut kon de ingevallen Lorenzo Koenders van dichtbij de eindscore nog wat ophogen: 0-3.

Doelpunten:
23. Nguyen 0-1; 75. Respen 0-2, 90. Koenders 0-3

Opstellingen:
UNA: Stoskovic; Horsten (79. Boudewijns), Scheepers, Sijben, Jagt; Senders, Born (65. van Schoonhoven), Wielinga; Respen, Boogers, Nguyen (79. Koenders)
Baronie: Brand; Umar, Ouwerkerk, Vermeulen, Townsend, Schakel (79. Oenen), Ikhmech, Cecilia (46. Bortolotti), Mejres, Loshi, Keuken (79. el Bousaksaki)