zondag 26 mei 2024
Wiljan Bazelmans en zijn vrouw
Wiljan Bazelmans is de gevierde man: tweemaal onderscheiden dit jaar

Wiljan Bazelmans opnieuw gelauwerd

Veldhoven – Wiljan Bazelmans werd maandag verrast met een Koninklijke onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Eerder werd hij uitgeroepen tot ondernemer van het jaar. Bazelmans wordt geroemd vanwege zijn maatschappelijke betrokkenheid. Ook zag de rasondernemer kansen en mogelijkheden in de huidige crisis.

Zijn bedrijf Bazelmans AV won de COMPANY award 2021. Eind maart kwam daar nog een titel bij. Het WTC Eindhoven riep Wiljan Bazelmans uit tot ondernemer van het jaar 2021.

Het WTC Eindhoven prijst de grote veerkracht van de winnaar. Bazelmans liet zien dat hij in de situatie rondom Covid-19 moeilijkheden weet om te buigen en nieuwe uitdagingen kan aan gaan. Bazelmans: ‘Vrij snel na de schok van de eerste lockdown, toen ik opdrachten zag wegvallen, ben ik in mogelijkheden gaan denken. Ik wilde niet afwachten.’ Bazelmans benadrukt dat het ondernemer van het jaar zijn een gezamenlijke inspanning is van het complete team van 54 medewerkers in Veldhoven en Amstelveen.

De geschiedenis van Bazelmans Audio Visual is begonnen in 1955. De ouders van de huidige eigenaar Wiljan Bazelmans openden in Veldhoven een bruin- en witgoed winkel. Inmiddels is Bazelmans bijna 5 jaar gevestigd in een mooi nieuw pand aan De Run in Veldhoven. Indrukwekkende klanten als de Efteling, PSV en de Provincie Noord Brabant worden gerekend tot de klantenkring. Omdat de evenementenbranche nagenoeg stil is gevallen in het afgelopen jaar, bestaan de huidige opdrachten voornamelijk uit het bouwen van geluidsstudio’s en geluidssystemen. In het bedrijfspand heeft Bazelmans een eigen webcaststudio neergezet. Van daaruit worden dagelijks een of meerdere live streams verzorgd.