donderdag 25 juli 2024
Plaatje van mobile telefoon met TikTok logo

Workshop TikTok: hoe dan?

Veldhoven – Tips voor ouders over sociale media en de opvoeding van kinderen. Dat is op dinsdag 16 maart het onderwerp van een online workshop. Kinderopvang het Witte Wiel organiseert de bijeenkomst in samenwerking met Bureau Jeugd & Media.

De online workshop heet ‘Van Tik Tak naar TikTok #hoedan?’. De workshop is op dinsdag 16 maart van 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en duurt tot 20.45 uur. Meteen aansluitend geeft Jacqueline Kleijer van Bureau Jeugd & Media antwoord op vragen. Rond 21.15 is de avond afgelopen.

Kinderen groeien op in een wereld die vol zit met online ommunicatie. Wat ouders doen of laten heeft invloed op het opgroeien van hun kind. Hoe ze de mediaopvoeding aanpakken, hangt af van wat ouders waardevol vinden, van het kind zelf en van de omstandigheden. Kennis over sociale media en over wat werkt in de mediaopvoeding en wat niet helpt om hier weloverwogen beslissingen in te nemen. Bijvoorbeeld: Vanaf welke leeftijd kun je je kind online laten gaan?

Jacqueline Kleijer van Bureau Jeugd en Media praat met de deelnemers over online pesten en gedoe in WhatsApp groepen. Ze vertelde in het jeugdjournaal al eens over de gevaren van TikTok en grooming. Het gaat ook over gamen, over gezond beeldschermgebruik en over nepnieuws, filterbubbels en privacy. Andere onderwerpen op deze avond: trends, identiteit, wat doet online in het hoofd? Gamen: hoe lang en wat kan wel/niet? Wat zien kinderen, wat doet dat met hen en wat doet dat dan weer met ouders? Ook geeft ze ouders tips voor gesprekken met hun kinderen over online communicatie.

Aanmelden
De avond wordt georganiseerd via Zoom. Deelnemers krijgen de code daags vooraf per mail. Zoom downloaden is niet nodig. Deelname is gratis, aanmelden kan via deze website.