zondag 14 juli 2024

Zaterdag opwarmen voor Schooldag van de duurzaamheid

Centrum – Zaterdagochtend op het Meiveld zijn wethouder Mariëlle Giesbertz en zo’n 85 kinderen aanwezig voor de start van de Schooldag van de Duurzaamheid. Ze beginnen met een ‘Energizer’ om daarna te gaan ‘meten’ hoe duurzaam de Bibliotheek is. Ook gaan de kinderen op pad met ZAP door het CityCentrum op zoek naar zwerfafval. Op maandag 10 oktober is het dan echt de Schooldag van de Duurzaamheid. 

Het programma van zaterdagochtend begint al om 8:15 en loopt door tot ongeveer het middaguur. In De Schalm is die ochtend een ‘duurzame rap’ van een echte rapper. De kinderen worden ’s ochtends begeleid door pabo-studenten van de Fontys Hogeschool.

Schooldag van de duurzaamheid

Op maandag 10 oktober is de Schooldag van de duurzaamheid. Er doen meer dan 1.000 leerlingen mee van 10 basisschoollocaties uit Veldhoven. Het wordt een creatief, uitdagend en leerzaam programma, speciaal voor kinderen uit de groepen 5 tot en met 8. De workshops worden aangeboden door lokale ondernemers. De leerlingen worden begeleid door enthousiaste ouders en inwoners, leerlingen van het Sondervick College en pabo-studenten.

ASML is een van de partijen die de Veldhovense Schooldag van de duurzaamheid mede mogelijk maakt. Veldhoven heeft hiermee de primeur: het is de eerste keer dat deze Schooldag in NoordBrabant wordt georganiseerd. Meer informatie vindt u op de website.