woensdag 17 april 2024
Eendengroep van Kees Keijzer bij basisschool De Brembocht

Kunstwerk ‘de Eendengroep’ krijgt nieuwe plek

’t Look – Voor basisschool De Brembocht is het kunstwerk “De Eendengroep” van Kees Keijzer verwijderd. Dat moest vanwege de herinrichting van het gebied. Het kunstwerk met de eendjes krijgt een nieuwe plek, langs Kunstroute het Groene Lint. Het wordt een groep van 7 eenden, een boom en een bank: de nieuwe Eendengroep.

Het is een initiatief van de gemeente Veldhoven in samenwerking met ’t kunsthuis en Brede School Veldhoven. De beeldengroep krijgt een nieuw uiterlijk. Leerlingen van de basisscholen kregen opdracht om voor de toekomst een nieuw ontwerp te maken. Zij werden meegenomen in het hele ontwerpproces door kunstenaars van ’t kunsthuis.

Opening tentoonstelling

Op woensdag 12 oktober om 15:30 uur wordt de tentoonstelling “de nieuwe Eendengroep” officieel geopend in museum ’t Oude Slot. Anika Keijzer belicht de kunstenaar Kees Keijzer die de originele Eendengroep ontworpen heeft.

Bezoek tentoonstelling

De ontwerpen van alle deelnemende kinderen en het ontwerp van ’t kunsthuis worden tentoongesteld in museum ’t Oude Slot. De tentoonstelling is te bezoeken van woensdag 12 oktober tot en met zondag 16 oktober tussen 13:00 en 17:00 uur.

Kunstroute Het Groene Lint is een land-art kunstwerk dat het centrum van Eersel via een 24-km lang kunstwandelpad met het centrum van Eindhoven verbindt.