donderdag 25 april 2024
Goed keeperswerk van Petar Stoskovic - Foto: Thieu Vlemmix

UNA pakt schamel puntje tegen DEM

Beverwijk – Na een zwak begin van de competitie veerde UNA op met een 4-0 zege op Blauw Geel’38 en 2-0 winst tegen Unitas. Een zwaluw maakt echter nog geen zomer en twee ook niet. Het wordt echter steeds duidelijker dat de geelzwarten in defensief opzicht de zaken goed voor mekaar hebben, maar dat het maken van doelpunten een groot probleem is. Zo ook deze zondag in het duel tegen DEM in Beverwijk.

Vlak voor aanvang kwam de mededeling dat Brian Boogers door een opspelende hamstringblessure niet kon spelen. Één van de spelers in de selectie van Harrie Gommans die in staat is om te scoren bleef daarom aan de kant. Ook Sten Senders, die bewezen heeft dat hij in aanvallend opzicht veel in zijn mars heeft, verkeert in een dipje.

De eerste helft op Sportpark Adrichem was het aankijken nauwelijks waard. Al vroeg in de wedstrijd, na 8 minuten, kreeg DEM de eerste kans: Ugur Kaya krulde de bal op de kruising. UNA kreeg drie kansjes: Max van den Akker schoot via doelman Swen Verswijveren de bal tot corner; Louisben Jagt, mikte na een half uur met een hard afstandsschot net naast en Mitchel van Rosmalen werd binnen de zestien onderuit gehaald, maar scheidsrechter Huizinga vond het geen penalty waard. DEM kreeg daarentegen één kans en die was meteen raak! Vlak voor rust kopte Timo Wolters uit een hoekschop raak: 1-0.

Na de pauze ging het aanvankelijk niet beter met de Zeelstenaren. Harrie Gommans wisselde Mitchel van Rosmalen en Max v.d. Akker voor Noёl van Gerven en Niek van Boekel. Daarmee werd het spel van UNA niet echt beter. Doelman Petar Stoskovic kreeg het drukker en dankzij hem kon DEM de score niet opvoeren. Pas in de 74e minuut kon de 1-1 op het bord komen toen verdediger Yoeri Sijbers vrijstaand met een kopbal scoorde. Langs de lijn liep Dahir al een tijdje warm om in te vallen en dat gebeurde pas na 76 minuten. Te kort om zijn kunsten te vertonen.