vrijdag 26 april 2024

Goede start RKVVO in 3e klasse

Woensel – Acht seizoenen geleden acteerde RKVVO voor het laatst op 3e klasse niveau. Na de degradatie uit de 2e klasse vorig seizoen zijn de Oerlenaren opnieuw in de 3e klasse beland. Kan RKVVO weer snel terugkeren naar de 2e klasse? De doelstelling dit seizoen is in elk geval om mee te doen voor een periodetitel. De start van de nieuwe competitie verliep voorspoedig voor RKVVO. Bij Unitas’59 werden zonder veel problemen de eerste 3 punten binnengeharkt.

Het Eindhovense Unitas’59 begon sterk met een handvol halve kansen. Maar RKVVO was in de counter ook een aantal keren gevaarlijk, wat in de 26e minuut leidde tot de 0-1 . Een diepe bal van Benn Soetens over de centrale verdedigers van Unitas heen viel in de voeten van de dieplopende Jordan Bujitu. De van Marvilde teruggekeerde voorhoedespeler schoot de bal vervolgens snoeihard boven in de rechterhoek. RKVVO bleef vervolgens de langzame vleugelverdedigers van Unitas bestoken en dat leidde in de 35e minuut tot de 0-2. Een diepe pass van Luc Segers werd door linksbuiten Martijn van Dijk goed aangenomen. Van Dijk trok vervolgens naar binnen om vanaf 18 meter de bal fenomenaal (a la Gakpo) in de rechterkruising te krullen.

Vijf minuten later werd het zelfs 0-3. Na goed combinatievoetbal aan de rechterkant van het strafschopgebied kwam de bal bij Bram van Sambeek. Die omspeelde de linksback in de 16 meter en in het keepersgebied vanaf de achterlijn legde hij de bal terug op de 7 meter. Daar kon Jordan Bujitu de bal ongemoeid intikken, buiten bereik van de Unitas goalie. Met 0-3 kon RKVVO rustig de thee op gaan zoeken.

Na de spelhervatting begon RKVVO niet scherp aan de 2e helft maar Unitas kreeg toch geen vat op de wedstrijd. De frustatie bij de thuisploeg groeide en Unitas’ rechtsback Dominic Drijver kon inrukken na een onnodige charge op Martijn van Dijk. Halverwege de 2e helft werd Luc Segers getackled door Jeremy Akabueze die al geel op zak had. Ook hij kon dus met rood van het veld maar vond het nodig om de liggende Segers nog even aan de haren te trekken. Dit resulteerde in een opstootje dat door scheidsrechter Raats in de kiem moest worden gesmoord door beide aanvoerders ter verantwoording te roepen. Tegen 9 man kon RKVVO de 3 punten uiteindelijk zonder veel problemen veiligstellen. Daar veranderde de tegengoal van Unitas in de blessuretijd via Job de Groot niets meer aan.

26. Bujitu 0-1, 35. van Dijk 0-2, 40. Bujitu 0-3; 91. de Groot 1-3