dinsdag 18 juni 2024

Zwemvierdaagse in City Sport Veldhoven start maandag

Centrum – In het gloednieuwe zwembad is er komende week genoeg te doen voor heel het gezin. Dan begint traditiegetrouw de zwemvierdaagse. Het thema van dit jaar is Ariël, de kleine zeemeermin. Een mooie gelegenheid om de zomervakantie sportief af te sluiten. Van maandag 29 augustus tot en met vrijdag 2 september. Inschrijven gaat eenvoudig via de website.

Er zijn geen Corona beperkingen, zoals in de afgelopen twee jaar. Iedereen is welkom, ook de zwemmertjes zonder diploma. Wel moet er dan een volwassen begeleider altijd bij zijn. In het nieuwe zwembad is het multifunctionele bad daarop ingericht. Het zwembad is gevestigd aan de Wal 152 in Veldhoven, precies achter de oude locatie.

Er is een wedstrijdelement voorzien zodat iedere deelnemer na afloop een medaille in ontvangst kan nemen. Daarvoor moeten deze afstanden worden gezwommen:
• Kinderen t/m 10 jaar: 4 dagen 250 meter (= 10 banen) zwemmen.
• Kinderen vanaf 11 jaar en volwassenen: 4 dagen 500 meter (= 20 banen) zwemmen.

Ook dit jaar is er weer een obstakelbaan voor de kinderen. Deze mag iedereen 10 of ook 20 keer afleggen of combineren met de andere banen die je zwemt.

Het is de bedoeling dat de afstanden in vier dagen worden gezwommen. Aangezien de zwem4daagse 5 dagen duurt, kunnen zwemmers een dagje overslaan.

Inschrijven kan via de website van het zwembad. Op deze pagina staat ook alle informatie over dit evenement. Druk op de knop “inschrijven zwem4daagse” en u kunt zich aanmelden.