donderdag 13 juni 2024
Nieuwe Band aan de Van Aelstlaan 14

Zaterdag open dag Nieuwe Band

‘d Ekker – Activiteitencentrum “de Nieuwe Band” is er voor Veldhovenaren die overdag tijd hebben voor hun hobby. De stichting verzorgt verschillende activiteiten in groepsverband, zodat mensen elkaar kunnen ontmoeten. Zaterdag 27 augustus is er een open dag.

Stichting de Nieuwe Band werkt samen met tientallen vrijwilligers. Het zijn deskundige vrijwilligers met specifieke kennis, die een of meerdere dagdelen klaar staan om te helpen. Zij zijn geen docent, maar begeleider. Zij vormen het fundament van de stichting.

Zaterdag 27 augustus houdt de Nieuwe Band een open dag van 10.00 tot 15.00 uur. Hier zijn de begeleiders van de activiteiten aanwezig om uitleg te geven over hun activiteit. Er zijn diverse sportactiviteiten zoals gym, biljart, jeu-de-boules en beweging en ontspanning. Sommige van deze activiteiten worden buiten het gebouw van de Nieuwe Band gegeven. De computerbegeleiders begeleiden tal groepen variërend van beginners tot gevorderden.

Er worden diverse workshops verzorgd zoals; Android smartphones: basisinstellingen, foto’s maken, WhatsApp, email, Google Maps, apps installeren en verwijderen, basis internet. Voor het komende seizoen staan er nieuwe workshops op de agenda, onder andere: fotoboeken maken en foto’s bewerken, Microsoft Word basisfuncties, email basisfuncties en veilig en bewust online.

Binnen zijn er machines voor het bewerken van hout en metaal, er kan worden gelast. Er is een oven die bij diverse activiteiten met glas wordt gebruikt. Ook worden er werkstukken met Tiffany en glas in lood gemaakt. Daarnaast zijn er nog groepen die speksteen bewerken. Twee andere lokalen worden gebruikt voor de talen (Spaans, Frans en Engels) voor beginners en gevorderden. Er zijn cursussen schilderen, bloem schikken, kleding maken, kaarten maken, kalligrafie en fotografie.

Naast het uitoefenen van een hobby is de Nieuwe Band ook een ontmoetingscentrum. De sociale contacten voor de deelnemers zijn net zo belangrijk als het opdoen van vaardigheden. Dagelijks staan enkele gastvrouwen en gastheren klaar om voor de aanwezigen een kop koffie of thee te schenken.

U vindt het gebouw van de Nieuwe Band aan de Van Aelstlaan 14 in Veldhoven.

2 reacties

  1. Als je beginners engels gaat doen,moet je het leer matriaal dan nog kopen, zoals boeken
    Graag een reactie