woensdag 24 april 2024

Taekwondo successen voor KoryoSports in Tirana

Tirana – Zaterdag 2 oktober was weer een podiumdag voor de Taekwondo topsporters van het Veldhovense KoryoSports. Joep van Limpt en Nielle Vroegh namen deel aan het Albania Open en wisten beiden de finale te bereiken. 

Ook dit keer was er een sterk deelnemersveld. 1150 sporters afkomstig uit een grote diversiteit aan landen namen deel wat spectaculaire wedstrijden opleverde. Allerlei technische problemen zorgden er uiteindelijk wel voor dat het een ware topsportdag werd waarbij zowel fysiek als mentaal heel wat grenzen verlegd moesten worden. Beide Veldhovense sporters draaiden 4 partijen in een tijdsbestek van 14 uur. Maar het eindresultaat mocht er weer zijn, Joep een Gouden plak en Nielle een Zilveren plak!

JOEP SCOORT GOUD
  • 1e partij winst met point gap in 3e ronde, tegen Griekenland, 23 – 0
  • 2e partij winst tegen Italië, 22 – 17. 
  • 3e partij winst tegen Italië, opgave in de 2e ronde, 26 – 8
  • 4e partij winst tegen Italië, 14 – 7

Ook deze laatste partij ging naar Joep die conditioneel sterker in zijn schoenen stond dan de tegenstander. Hij durfde ook risico’s te nemen met variabele aanvallen. Inmiddels heeft Joep de afgelopen periode keer op keer ereplaatsen weten te behalen op internationaal topsportniveau wat een enorme prestatie is.

NIELLE SCOORT EEN ZILVEREN PLAK
  • 1e partij winst met point gap in 2e ronde tegen Griekenland, 22 – 0
  • 2e partij winst tegen Frankrijk, 4 – 0
  • 3e partij winst tegen Kroatië, 1 – 0
  • 4e partij verlies tegen Griekenland, 4 – 1

De 3e partij was een niet verwachte nipte overwinning tegen de sterkere en ervaren Kroatische. In de finale kwam Nielle net te kort tegen Griekenland maar niettemin een ijzersterke prestatie als een 11-jarige en jongste internationale topsportster, zoveel ereplaatsen weet te behalen.

Tot nu toe scoren beide sporters op elk kampioenschap met een ereplaats wat best een unieke prestatie is. Ook dit Albanees wedstrijdveld kende veel landenteams met sterke en ervaren sporters waardoor KoryoSports terug kan kijken op een geslaagd Albania Open 2021!